2024-03-21 491 瀏覽
我去到鑽石山荷李活廣場這間元元酸菜魚、整間店鋪環境帶點懷舊感覺🤔、以特式鐵架作圍繞每一處、係以木枱椅同柔和色澤、坐著我覺得都幾特別!午餐送白飯同熱飲,可以優惠價升級嘢飲。.酸菜魚 $82呢一款午餐酸菜魚都幾抵食配飲品同埋白飯、整款酸菜魚望見都幾好🤔、魚肉入口嫰滑😋配埋粗薯粉、薯粉口感煙糯帶點滑口、配料有芽菜其它配料、湯底味道酸酸辣辣!.蔥爆牛肉 $66呢一款午餐蔥爆牛肉賣相都好吸引🤤、整份牛肉色香味都有🤔、食到入口牛肉惹味😋、肉質腍嫰夠哂穫氣、配飯碗白飯真的唔錯!.尖椒皮蛋 +$22呢款尖椒皮蛋係一款凍食、整碟望見夠哂惹味🤔、上面放咗醬料及皮蛋、下面滿滿嘅尖椒、入口皮蛋味道濃郁帶點辣口夠哂刺激🤑!.蒜泥白肉 +$38呢一份蒜泥白肉都係一款凍食、整碟白肉上面放滿蒜泥帶點小辣、配埋白肉食十分之好食又美味😋、下面放咗通透粉皮口感軟綿滑口都幾正!.紅糖磁粑 $48呢一碟紅糖粉糍粑金黄脆口賣相🤔、糍粑面放上黃豆粉、食咗辣嘢有助解辣配埋紅糖漿、令到整件糍粑更加好食!.黑金流沙包 $28呢一款流沙包黑黑嘅外皮、當我將整嗰流沙包分開、滿滿流沙勁多😲一湧而出、食入口好香奶黃味配埋流沙包口感軟綿、味道咸咸

酸菜魚 $82

蔥爆牛肉 $66

尖椒皮蛋 +$22
呢款尖椒皮蛋係一款凍食、整碟
蒜泥白肉 +$38

呢一份蒜泥白肉都係一款凍食、
紅糖磁粑 $48

黑金流沙包 $28

呢一款流沙包黑黑嘅外皮、當我將整嗰流沙包分開、滿滿流沙勁多😲一湧而出、食入口好香奶黃味配埋流沙包口感軟綿、味道咸咸甜甜!
五彩烏龍冰粉 $68

呢一款五彩烏龍冰粉、望著都幾特別、有椰果、花生、黑芝蔴、提子乾、冰粉、整嗰一次過食到5種口感味道、佢嘅冰粉用烏龍茶而製口感冰凍軟綿、配埋D配料食重口感!
黑糖珍珠奶茶 +$20
烏龍水果茶 $38

呢兩杯飲品黑糖珍珠奶茶味道冇咁濃郁、甜度適中珍珠口感煙糯、烏龍水果茶茶味比較濃、甜度可以接受、飲到入口都幾好!
2024-03-18