2023-04-03 60 瀏覽
日本嘅拉麵同沾麵就食得多,但來自東京嘅撈麵就比較少見🤩今次同朋友嚟左場「無湯の革命」😂KOKORO TOYO MAZESOBA係香港首間日本撈麵品牌專門店,餐廳每日新鮮製麵,每款口味都含有十多種配料,超有份量!而每張枱都有貼指示教客人食撈麵嘅step, 好貼心❤️✨原味東京撈麵 - 第一次食我就緊係要原汁原味啦,面頭有d辣肉碎,撈埋唔同嘅配菜食係好夾,而家微辣得幾惹味,麵嘅口感比較彈牙,係我鍾意嘅質感😍最治癒係篤穿蛋黃嗰刻,撈均食令成個麵幾滑😋✨明太子忌廉撈麵 - 朋友揀左個明太子口味,叉燒半肥瘦,整得幾腍身👍明太子忌廉好creamy, 都係我愛嘅味道同配搭!✨鳥軟骨餃子 - 個皮超脆口,雞軟骨整得較細粒,幾易入口😸✨炸雞球 - 雞球幾大塊,沾沙律醬食又脆又香口✨北海道3.7牛乳雪糕 - 第一啖好有驚喜,佢牛乳香得嚟好真實,食食下仲有少少芝士味咁,幾特別,值得推介🤤

明太子忌廉撈麵

✨鳥軟骨餃子 - 個皮超脆口,雞軟骨整得較細粒,幾易入口😸
鳥軟骨餃子

炸雞球 - 雞球幾大塊,沾沙律醬食又脆又香口
炸雞球

北海道3.7牛乳雪糕