2020-01-16 192 瀏覽
呢排喺港島附近返工,出中環只係十分鐘,放工嘅時候想飲下酒食下好野放鬆下,蘭桂坊係一個唔錯嘅選擇。平時出蘭桂坊多數都係食摩洛哥菜,今日就去食返個久違既西餐先。呢度有個好靚既band room 。有麵包做餐前小食~前菜點左一份 Cuttlefish,呢個係一款幾清新嘅開胃菜。除左爽滑既墨魚,仲有明太子、新鮮海膽、三文魚籽等等,加埋柚子味既泡沫均勻地分佈係墨魚上,食落唔會有膩感,兼有淡淡的柚子香同濃郁嘅海洋風味,味道層次豐富。接落黎嗌左一份Spaghettini Vongole。蜆肉飽滿多汁,意粉條條分明,唔會有過份濃厚嘅醬汁。Main Course 點左一份Sous Vide France White Spring Chicken Roll,味道有驚喜,我好滿意。春雞滑嫩多汁,口感軟稔,香口惹味。而底下嘅醬汁亦相當出色,充滿奶香,兼有粒粒薯蓉增加口感,最後好快就清曬成碟野😋亦都係我近期食過最正既春雞👍🏻食物製作用心,有誠意,如果份量再多番少少就更好。

呢度有個好靚既band room 。

有麵包做餐前小食~

接落黎嗌左一份Spaghettini Vongole。
蜆肉飽滿多汁,意粉條條分明,唔會有過份濃厚嘅醬汁。