餐廳: JOMO Kitchen & Health Hub
資訊:

將軍澳海旁開咗好多餐廳,其中最吸引我嘅有呢間JOMO💛上次嚟嘅時候唔做晚市,同佢緣慳一面,今次嚟到終於食到喇!當然都係好多人等位,我哋都等咗20分鐘先入到去,好彩呢排天氣涼~喺門口已經諗定食咩喇~我叫咗個煙燻手撕肉肩肉墨西哥卷 ($148)🌮個擺盤都好靚,沙律菜加咗啲黑醋好開胃,一咬個墨西哥卷餡料就爆出嚟🤣牛油果醬好smooth,加咗啲蕃茄都係酸酸地咁,啲豬肉絲煮得好入味,真係搣到一絲絲咁,我覺得呢幾樣嘢嘅味道配合得好好👍🏻仲有我最鍾意嘅蕃薯條,好滿足😍怕唔飽嘅我仲加埋$25雞胸😚煎得好香,雞胸嚟講已經唔算嚡~男朋友叫咗個黑松露忌廉醬手打意粉 ($128)😋一擺低嗰陣黑松露味香到呢!食得出佢真係落重忌廉,啖啖都係好creamy☺️仲有好多菇添,好足料!手工意粉都好有咬口~我哋叫咗一杯小山圓抹茶鮮奶 ($50)🍵好彩佢唔會好甜,好濃綠茶味,不過就唔算係好突出嘅飲品~嚟到呢度梗係要食吓佢哋嘅cake啦!我哋叫咗伯爵茶戚風蛋糕 ($52)🍰雖然呢個價錢略貴少少,但佢嘅賣相都係好靚~上面嘅cream味淡淡嘅,唔會好heavy,蛋糕好鬆軟,而且散發住清新伯爵茶味,係好味嘅👍🏻不過真係好似陣風咁,好

煙燻手撕肉肩肉墨西哥卷加雞胸

黑松露忌廉醬手打意粉

小山圓抹茶鮮奶

嚟到呢度梗係要食吓佢哋嘅cake啦!我哋叫咗伯爵茶戚風蛋糕 ($52)🍰雖然呢個價錢略貴少少,但佢嘅賣相都係好靚~上面嘅cream味淡淡嘅,唔會好heavy,蛋糕好鬆軟,而且散發住清新伯爵茶味,係好味嘅👍🏻不過真係好似陣風咁,好快食哂~
伯爵茶戚風蛋糕

呢間餐廳價錢以cafe嚟講算係中高價,不過佢坐得幾舒服,而且又近海濱,景觀都不錯,值得試吓~佢哋仲有好多素食,啱哂食素嘅大家嚟打卡!
2021-10-17
煙燻手撕肉肩肉墨西哥卷加雞胸