2024-04-20 9 瀏覽
夏天係開冷氣打邊爐嘅好時機,朋友今日帶咗我去一間海鮮粥底火鍋舖食舖頭面積唔算好大,但係我聽到有房仔比一班人坐。我哋揀嘅係肉蟹餐,佢有幾款其他海鮮附送,而且仲可以揀六款嘅海鮮配料。另外最尾仲會整埋個粥俾我哋食,一個價錢全包,抵到爛。附送嘅海鮮有大蟶子、鮑魚、魚片、蝦、白貝、美貝、同埋主角大肉蟹。每一款海鮮都已經寫得清清楚楚要煮幾耐,每一台仲有一個計時器俾你,超級方便易用。整體嚟講全部海鮮都好新鮮,每一個貝都係鮮甜無沙。鮑魚肉質厚,但因為煮嘅時間控制得好好,所以唔會煮得硬晒,好好口感。蝦都好新鮮。肉蟹真係好新鮮,新鮮到我每一隻腳嘅關節位一扭,就可以扯出佢嚿肉,絕對唔會有一絲嘅浪費。每張枱都有埋個鉗俾你拆蟹食,要住意嘅係小心啲蟹殼飛咗落去個粥底度。😂😂😂其他火鍋配料嘅質素淨係都唔錯,最尾嘅粥底索曬海鮮嘅鮮味,又加咗雞蛋,菜脯,口感豐富咗好多。
舖頭面積唔算好大,但係我聽到有房仔比一班人坐。