2023-04-24 98 瀏覽
睇個勢👶🏻我暫時都飛唔到出去見OPPA住,又好掛住泡菜國料理😚唯有喺香港食韓國料理止住咳先!🐷 豚王生菜包嚟到呢間出名嘅韓國料店小店,當然要試吓出晒名嘅「豚王生菜包」😋好開心喺香港都食到咁有特色剪剪剪嘅生菜包🥬今次有清爽嘅菜心加上熱辣辣燒好嘅腩肉😙配埋啲泡菜、蒜頭片、青紅辣椒片同好滋味嘅韓式辣醬,咬落去Spicy得來又刺激🌶️油而不膩,食完一塊又一塊🥳好滿足啊!🐮 陸軍牛肉拌飯因為我哋坐喺廚房隔離,未上菜已經聽到啲滋滋渣渣嘅燒鐵板聲😍又嗅到香噴噴嘅燒牛肉味!真係未上菜先興奮😙到上菜時見到呢個牛肉拌飯已同平時食開嘅好唔同👍🏻個面加左啲沙律醬,又有柴魚滋滋咁響,撈一撈仲見到有飯焦bibimbap😝味道同外貌都好吸引!🍧 士多啤梨泡沫食咗咁多辣得過癮嘅豬牛,當然要叫杯🍓smooth降降溫😋好重士多啤梨味,好好飲!因為有下場,今次只係試咗兩樣出名野食~下次一定要再試吓個芒果泡沫消吓暑🥭雖然飛唔到去見OPPA,但同香港個OPPA去出名嘅韓式小店都好有驚喜🥰

🐷 豚王生菜包

🐮 陸軍牛肉拌飯