2020-09-26 1560 瀏覽
其實我都好少寫食評,即使經常食伏嘢我都冇失望到要特登log in 翻黎寫評論。但啲間食肆真係樣樣都好唔掂,希望想去既朋友三思下先決定去唔去食。食物方面:1) 海鮮可接受,但湯底毁所有。- 個湯係完全冇味,可能我諗多左會有小小椰子、南瓜味,但係個湯底同清水無異,咁點解佢要整幾隻唔同味出嚟🤷‍♀️!我連食響玲都要浸豉油,完全係失望。2) 湯底毁粥底- 因為個湯底好似清水咁,連個粥都好似食緊白粥。無錯!個湯落過海鮮同牛肉都係好似白粥味,我落完配菜都唔得,都係要落豉油入口。服務員方面:1)聽就聽咗,做就唔做- 入到去話book左,服務員完全聽完就冇理過我哋,究竟係要等,入得定冇枱都冇講過。我哋就好似傻仔咁企喺門口罰企左十幾分鐘先有人過嚟叫我地慢慢等。- 隔離枱叫加湯同換咗個爛夾。爛夾就照收,新夾又唔比人。最後要隔離枱自己去加湯換夾。- 漏單啲啲就緊會發生啦- 仲有最重要!!由book到罰企到走到我依家都唔知佢哋既用餐時間係幾多。完全冇提及過,冇講last order。加完粥就好唔好態度大聲咁講”你地食快啲好喎,過曬鐘”(exact wording)。過鐘喺我嘅問題,但真心冇人講過食幾耐,幾點走,

食物方面:
1) 海鮮可接受,但湯底毁所有。
2) 湯底毁粥底

服務員方面:
1)聽就聽咗,做就唔做
- 漏單啲啲就緊會發生啦
- 仲有最重要!!由book到罰企到走到我依家都唔知佢哋既用餐時間係幾多。完全冇提及過,冇講last order。加完粥就好唔好態度大聲咁講”你地食快啲好喎,過曬鐘”(exact wording)。過鐘喺我嘅問題,但真心冇人講過食幾耐,幾點走,我又何從得知我幾時要交枱。仲有態度有冇需要咁唔友善,好似我殺左你老豆咁嘅態度。搞到我即刻唔食走人。

如果咁既價錢一定有更好既選擇,各位朋友唔好因為黃,小店同有隻狗仔撐場就盲撐。請三思。