2009-10-13 9178 瀏覽
同意之前mlrsky既食評, 呢個bbq真係物有所值!今年男朋友的生日在星期六, 8月中我就打電話黎呢度訂定位, 因為知道佢地坐位唔多.當晚大概只有14台客, staff就好多, service 一流! 環境亦好好.凍盤最出色既有風乾火腿+melon, 仲有凍蝦都好好食. salad bar 好多好味既sauce 選擇.grill 方面選擇唔多, 但足夠, 因為用料真係好好! 我平時唔太鐘意食帶子, 但佢地既帶子好好味, 外面燒得香, 入口溶化! 我都食左幾隻. 和牛burger同西冷, 第一次燒得過火, 之後大廚出黎social 時問我地d 野食得唔得, 我地反映好似d 牛太熟, 佢就親自去個grill度整比我地, 叫我地再試下, 感覺非常好! 而大廚整既真係好唔同! 好食好多! 我話佢地既帶子好好食, 佢話係日本入口. no wonder!我地每一樣grill都試過. 除左以上所講, impressed 既仲有老虎蝦, beef sausage 同 墨魚. 甜品方面, 由於grill我食得好飽, 甜品反而無點食. 不過好驚喜既係新鮮strawberry 同blueberry, 全部
同意之前mlrsky既食評, 呢個bbq真係物有所值!

甜品方面, 由於grill我食得好飽, 甜品反而無點食. 不過好驚喜既係新鮮strawberry 同blueberry, 全部都好甜架!!! 無食過一粒酸既! 好開心呀!! 呢兩種生果我地食得最多!
另外係vanilla ice-cream, 好香滑, 我食左好多個scoop.

如果要同grand hyatt比較, 我比較喜歡半島. grand hyatt既選擇無錯係多d, 但係用料一定係半島好好多! 可惜係半島無鵝肝!

呢個bbq buffet serve 到12月中. 要食既就快d book啦~! 我去當晚無落雨, 又唔太熱, 非常舒服! 真係幸運!

2009-10-10
生日