2023-12-03 51 瀏覽
成日元朗搵食,男朋友終於肯帶我去佢成日自私食,但係我冇食過嘅稚!雖然話佢好隱世,但其實朗屏站行過去只係幾分鐘,算方便的!🕺🏻講返間鋪,小店真係小店,應該只係坐到10幾個人。值得一讚嘅係佢有個竹籃俾你擺袋👍🏻去食嘅時間係星期六嘅中午,佢嘅假日午市定食選擇都幾多,有12款,雞牛豬魚基本上都齊晒。我哋叫咗豚肉生薑燒同埋蔥燒牛舌,幾好食份量幾足,會想下次再去試其他☀️佢每個餐仲配一款小食,前菜,漬物,煎茶同味噌湯,全部都表現唔錯,幾好食😋正常定食配嘅珍珠米飯上面配有飯素,唔係淨白飯都好加分。加$10可以轉貓飯、茶漬飯、烏冬。我第一次去咁新鮮就試咗貓飯,其實就係配紫菜、木魚、日本醬油同牛油,講真,試一次其實都夠😹

蔥燒牛舌定食
豚肉生薑燒定食