2020-08-15 1942 瀏覽
從未寫食評既我寫呢編食評最主要原因得一個,店入面既負責人唔理會堂食日客人。故事如下,lunch坐底,叫左個豬牛烤肉套餐加個牛肋骨套餐。咁既然有個餐係要燒既,自然就要開爐啦,問題就開始黎啦。店員見到有烤肉餐,就開爐放燒烤盤同個網,加蛋汁落個盤到。一切都好似冇咩事,但直至d肉上枱,個爐都好似冇咩煙,咁開大d火放肉開始燒啦,如果冇咩變化。過左十分鐘左右同店員講,佢話已經最大,耐心等下,ok我等多5分鐘。結果都係唔熱,我隻手都仲可以直接掂住烤肉個盤都唔覺熱。再叫另一個店員,佢話搵人幫手。去左同個著灰衫既年幾大d既人講。佢結果冇理到。十分鐘後再搵另一個店員,佢都係搵同一個人幫手,一樣灰衫既一樣冇理到。最後呢位店員唯有幫手換個鐵網試下,但係情況冇咩分別。咁究竟呢位灰衫又疑似高級少少既人係到做咩呢?佢就不停係到執外賣既野,完全唔理堂食既人。因為我坐既位置完全睇到佢做緊咩,所以更燥。成個lunch食左個半鐘,個爐開足個半鐘,d蛋汁都可以係仲未熟。而且我叫既係烤肉餐而唔係細火烘肉。最後我用左極耐時間慢慢烘熟d肉。而個灰衫員工有人提過佢有堂食客人出問題但完全唔理。呢d態度我只可用兩個字形容,垃圾。最後附上
結果都係唔熱,我隻手都仲可以直接掂住烤肉個盤都唔覺熱。
呢d態度我只可用兩個字形容,垃圾。

最後附上一張開爐個半鐘d蛋汁都仲可以唔熟既相。
2020-08-15