2007-09-19 88 瀏覽
坦白說,自從上次來蘭桂坊吃漢堡|再順道飲番杯外,咁大個女都試過專試要到蘭桂坊喝酒。由於有了上次的經驗,令我非要再來不可,於是趁昨晚早收工,跟友人來這兒暢飲一番。先前已看過這間恵國酒吧的評語,極希望能品嚐她的ASSORTED SAUSAGES。甫一坐下,先來0.5L 的Wernesgruner 和Bitburger,待差不多喝完第一round 才order 一客ASSORTED SAUSAGES shared。第二round 要了becks 和hoagadden.腸其實唔夠king ludwig 好味,不過勝在可以一次過試晒咁多款,可惜唔知名堂,大條白色o既最好味,細條有香草,同樣是白色的,應該係紐倫堡(我估),脂肪好多,攤涼後較膩,一定要趁熱吃。二人食份量只是剛剛好,但不收加一,氣氛又正,有機會一定要再來。
第二round 要了becks 和hoagadden.