餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

2023-05-07 2306 瀏覽
實在很久沒有吃自助餐了, 心情倍覺興奮。沙田凱悅酒店位於沙田中文大學附近, 位置有啲隔涉, 酒店咖啡廳環境不俗, 感覺悠閒。餐廳推出由[仟國水產]提供魚類菜式系列, 食客可以品嚐不同方法烹調嘅味道。壽司刺身是必然選擇, 最喜愛希靈魚爽脆口感, 金黃色嘅魚子非常鮮甜。三文魚刺身新鮮又肥美, 軟綿有清甜, 吃起來充滿油香。長腳蟹, 龍蝦, 大蝦和扇貝等新鮮又清甜, 多吃都唔會飽滯。熱葷中以炒蝦球最為美味, 蝦球爽脆又有鑊氣, 還有燒賣和牛肉等中式點心。西冷牛扒肉味濃郁, 肉質嫩滑, 醬汁又惹味。甜品非常吸引, 柚子芝士蛋糕, 麵包布甸, 焗杏脯焦糖牛油蛋糕, 葡撻等多款美味可口。

西冷牛扒肉味濃郁, 肉質嫩滑, 醬汁又惹味。