2019-04-22 341 瀏覽
適逢復活節長假期兼且無落雨,決定同老婆去西貢hea下。一如既往,我地去咗西貢頗具人氣的Let's Jam嘆下Brunch同呢間鋪最出名的果茶。今次我地點左Egg Benedict Combo,即係Egg Benedict + 煙三文魚+大啡菇。呢間鋪的Brunch比較特別,其他鋪的Egg Benedict底用鬆餅,而Let's Jam係用多士底。雖然有d奇怪,但其實又幾夾。整體個Egg Benedict同其他鋪差唔多,如果大啡菇焗下會再好d。相反,蘋果肉桂汁慢煮豬扒配黑松露薯蓉十分出色,兩邊煎得香脆,入口未至於即溶,但尚算軟滑。蘋果肉桂汁襯托下,不會覺得太"留"。配角黑松露薯蓉亦都不錯,黑松露味不會太重,飲品方面推介熱的果醬茶,這次點了熱的蘋果果醬茶,蘋果香氣直撲鼻腔,而且味道清甜,十分推介。
適逢復活節長假期兼且無落雨,決定同老婆去西貢hea下。

慢煮豬扒配黑松露薯蓉
Egg Benedict Combo