2020-01-04 2853 瀏覽
雖然住附近,但平時都好少行利東街,每次搭車經過都見到人頭湧湧,算係打卡熱點。今日心血來潮行入去八卦吓究竟條街有咩嘢食。最後就被一間好colorful 既餐廳吸引左入去。坐低左後waitress都好有耐性同我講解Lunch Menu。$118 一個Set Lunch,都份量都幾多吓,又湯、又小菜、天婦羅又成。最後都係食唔嗮個飯。跟餐仲有得加$28有杯啤酒。餐廳兩邊門都開嗮,感覺好開揚。禮拜六嘆住杯啤酒望住街景都幾寫意。 仲俾我八到個好消息,問過Waitress可唔可以帶埋狗仔一齊,佢地話如果坐近門邊D檯都冇問題,不過最好打電話去預約先,因為門口D檯好受遊客歡迎。以後可以帶埋我隻衰仔落樓一齊食飯、飲酒。講真係灣仔可以帶埋毛孩一齊消遣既地方真係好少,今次又俾我發掘到個新地方。

2020-01-04