2022-10-24 348 瀏覽
呢間位於銅鑼灣嘅餐廳有半自助晚餐供應~ 分別有salad bar同dessert bar~ 餐牌有set dinner 同special dinner for two~ 我地揀咗後者~ 仲有紅白酒chill 一chill!✡︎Special dinner for two ($438/person)包括紅/白酒、海鮮拼盤、沙律、餐湯、主菜x2 、自助甜品吧,餐飲2杯~ 食到超飽!🍭冰鎮海鮮拼盤 新鮮生蠔 • 海蝦 •紐西蘭青口生蠔同海蝦各4件,青口一堆~ 個人唔太食生蠔俾晒朋友食😆 佢話都唔錯,有海水味~ 海蝦肉質爽口彈牙,青口正常發揮~🍭煙三文魚凱撒沙律併牛油果蟹肉沙律份量唔少,以牛油果蟹肉沙律/煙三文魚/凱撒沙律區分3份~ 沙律幾新鮮,配搭唔錯~🍭精緻小杯湯幾得意,分4小杯咁裝住,唔駛用匙羹,就咁好似飲水咁飲~ 味道有南瓜同磨菇味~ 🍭二重奏~1++ 頂級韓國牛扒 • 乾式熟成21日牛扒主菜係牛扒三選一,我地揀咗呢款😍 熟成21日牛扒真心好食!肉味夠又嫩滑,冇筋,肥瘦均勻👍👍 韓牛相對較厚身同紮實,較有咬口~🍭四式菌忌廉天使幼麵呢款我好鍾意😍 天使麵好幼身,索晒啲醬汁,好creamy

🍭冰鎮海鮮拼盤 新鮮生蠔 • 海蝦 •紐西蘭青口

🍭煙三文魚凱撒沙律併牛油果蟹肉沙律

🍭精緻小杯湯

🍭二重奏~1++ 頂級韓國牛扒 • 乾式熟成21日牛扒

🍭四式菌忌廉天使幼麵
呢款我好鍾意😍 天使麵好幼身,索晒啲醬汁,好creamy,真係一啖接一啖咁食😍

🍭自助甜品
總共有6款蛋糕,當中熱情果蛋糕最特別!而我最喜歡亦最多人食係北海道3.6牛乳布甸😋 真係超級香滑,牛幼味又出,必食!