餐廳: 忠誠茶座泰國菜
資訊:

2011-07-31 80 瀏覽
一個悠閒的星期六,入左大尾篤逛一逛食個午餐,揀了泰菜,實很久沒去過大尾篤,雖然家住大埔,其實入去都要成15-20分鐘。講回食物,四大一B點了幾款食物!泰式簿餅:味道一般,略嫌硬左少少,而且都係要有D咖喱汁蘸蘸下先好味!泰式酸辣牛柳:一道很開胃的菜,夠辣,牛肉唔o鞋口,不錯!泰式干炒牛河:干粉切成類似陳村粉咁,係一塊塊唔係一條條,而牛肉用免治形式,唔係我地一般食的牛河模樣,但炒得不錯,又夠辣,反而一塊塊河粉挾起黎仲方便D!冬蔭公湯:材料足,上檯後再煲熱D,蝦好大隻,湯真夠酸,吃飲的會鍾意,不愛湯水的我,麻麻!泰式豬頸肉:硬身,有待改善,反而覺得上水街市大排檔好過佢好多!菠蘿雞肉炒飯(碟上):一道小朋友食的炒飯!用上鮮菠蘿,十分好!泰式蝦春卷:上檯時熱辣辣燙口,大大隻蝦,GOOD!埋單差不多四百!假日之選
講回食物,四大一B點了幾款食物!
泰式酸辣牛柳:一道很開胃的菜,夠辣,牛肉唔o鞋口,不錯!

泰式蝦春卷:上檯時熱辣辣燙口,大大隻蝦,GOOD!

埋單差不多四百!
假日之選
薄餅
泰式蝦春卷
泰式酸辣牛柳
干炒泰式牛河
泰式豬頸肉
菠蘿炒飯(碟上)
2011-07-30
泰式蝦春卷
泰式酸辣牛柳
干炒泰式牛河
冬蔭公湯
菠蘿炒飯(碟上)