2024-04-18 15 瀏覽
給自己輕鬆﹑減壓時候去西貢走一轉, 看看碼頭艇仔售賣的海鮮﹑行下海濱長廊﹑聽海浪﹑睇人爬獨木舟後, 再去食個Lunch(其實已經係Tea Time).感覺這間餐廳好舒適, 去到剛好唔駛搵位, 我地就好自然選擇了室外靈營枱.少少太陽曬, 有太陽擋既, 不會太熱.(當日天氣不太曬,有風, 會有少昆蟲在飛, 因為食物味道吸引而來, 戶外就是這樣). 間中有不少人放狗經過,喜歡看狗的, 或有帶寵物坐戶外也很合適.大致上, 食物質素蠻好, 款式不算少.( 相片中有D食物我無試過,所以不評論. )店員有禮, 我地食晒野, HEA坐左一陣, 都無趕我地.. 可能係平日啦.. 不過我地都唔好意思坐咁耐, 就離座喇.
給自己輕鬆﹑減壓時候

Tiramisu, 栗子疍糕(Chestnut cake)(右上),雲尼嗱芝士餅(Vanilla Cheese Cake)(下)
ICED MOCHA
黑松露野菌忌廉意粉
煙三文魚鮮果沙律
題外話/補充資料: 原來張露營櫈好舒適, 有承托力, 坐左差不多2個鐘, 都唔覺攰. :)
2024-04-15