2022-10-27 314 瀏覽
蟹膏番茄湯檬粉 $60呢隻湯粉應該算係佢地招牌菜式啦,係OpenRice見大部分人都會叫的,咁我都叫黎試吓啦!😚 我就將檬粉轉左做河粉的😉 佢地的湯底係超濃郁蟹膏味,幾杰身的😝 然後有塊蟹膏餅係面頭,入口唔洗點咬佢就會溶化的,溶左之後會有幾重的蟹膏味留係口,之後有一舊大番茄🍅不得了啦,我最鍾意呢舊番茄,咬落口有啲爆汁,唔會太淋又唔會過翻烤豬肉撈檬 $60烤豬肉好似唔洗錢咁,有勁多烤豬肉鋪左係面,佢撈檬用左一啲甜甜酸酸咸咸的汁去撈,係幾開胃的,但係我個人就鍾意啲咸的汁,而唔係偏甜的汁撈粉,所以就麻麻地啦不過呢間餐廳係抵食的,佢地啲野都係如多餸同足料,重點係價錢唔貴🤩第一郡 (深水埗)深水埗荔枝角道315號地舖
蟹膏番茄湯檬粉 $60

烤豬肉撈檬 $60

第一郡 (深水埗)
深水埗荔枝角道315號地舖