🍽️ Turning Point By Coffee Art (尖沙咀)📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期1樓113A&113B號舖-今日去尖沙咀接老公放工🥰🥰老公帶我去食一間佢呢排好鍾意嘅餐廳😋😋又真係唔錯喎🫶🏻🫶🏻我哋今次叫咗兩個Dinner set,性價比高又好味👍🏻👍🏻頭盤💫柚子沙律沙律菜好新鮮爽脆,柚子沙律醬既味道好清爽好fresh🌱🌱開胃😙😙💫煙三文魚牛油果他他多士呢個好正!酸種多士上面有好多牛油果醬同埋三文魚,每一啖都好滿足🤤🤤酸種多士鬆軟帶韌性,煙三文魚牛油果他他惹味得來啖啖肉😍😍😍口感豐富又好有層次!👍🏻套餐💫D3 Turning Point Bowl($148)上枱嗰刻俾佢嚇親🤣🤣🤣好大碟好足料!🤭🤭🤭有溫泉蛋、雞肉、芋泥、羽衣甘藍、蕃茄仔、青瓜絲等等多種新鮮蔬菜🤤🤤極豐富極滿足!食落肚既係滿滿既嘅健康同新鮮❤️❤️而且撈咗青檸柚子汁落去,成件事變得更加fresh🤌🏻🤌🏻🤌🏻當中最鍾意嘅,就係芝麻吞拿魚😋😋吞拿魚嘅外層鋪滿芝麻,食落口感好豐富👍🏻👍🏻而且煎得好靚,吞拿魚軟嫩香滑,同時食到吞拿魚嘅鮮甜同埋芝麻嘅香脆🤌🏻🤌🏻🤌🏻滿分!💫D6 甲羅燒三重蟹肉忌廉汁意大利飯(

頭盤

💫柚子沙律

💫煙三文魚牛油果他他多士

套餐

💫D3 Turning Point Bowl($148)

💫D6 甲羅燒三重蟹肉忌廉汁意大利飯( $188 )
一上枱已經覺得好吸引🤩🤩🤩意大利飯口感煙靭,而且上面佈滿蟹籽,亦有滿滿嘅蟹肉同雜菇,味道濃郁,而且口感豐富👍🏻👍🏻😋😋加埋彈牙香口既蟹柳真係冇得頂🤭🤭重點就梗係甲羅燒啦🤩🤩滿滿嘅蟹膏之外,仲有鮮甜嘅蟹肉🤤🤤🤤一啖食落去真係太滿足啦😋😋😋

飲品

💫楊枝甘露沙冰(跟餐$48 )
西米極多❗️每一啖除咗濃郁嘅芒果、椰奶味之外,仲有極多嘅西米🥰🥰🥰而且口感幼滑😙😙微甜得黎好夠味😋😋係消暑必備飲品啊!

💫夏日賓治沙冰(跟餐$48 )
飲落好fresh好重水果味😍😍😍飲得出有唔同既莓果同埋檸檬嘅酸甜香味🍓🫐最開心嘅係飲到新鮮嘅果肉👍🏻👍🏻👍🏻感覺好健康

🌟餐廳係好多細微嘅位置都睇到佢嘅用心,例如食物上面有食用花做裝飾,感覺好精緻🌸🌸

🌟香港物價高就眾所周知㗎啦,但呢間餐廳以份量比嘅話,性價比真係好高!而且裝修好靚👍🏻👍🏻絕對係抵食之選🫶🏻🫶🏻

🌟我哋坐低咗冇耐,餐廳就已經滿晒🤭🤭而且見到好多人都叫咗漢堡包,下次又嚟試吓先😍😍🍔🍔

推薦指數:5/5
抵食指數:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必食 #TurningPoint