2024-04-22 16 瀏覽
最近好少食韓國餐, 今晚突然好想食, 隨意咁響openrice搜尋一下, 搵了位於黃大仙的韓閣, 來了一個韓式晚餐店內氣氛: 充滿韓國風, 有韓服可供試著, 被那種迷人的韓風包圍, 彷彿置身於遠古的時光中座位舒適, 有不少卡位我們點了一個二人餐和幾個小食, 簡單介紹一下:🔸亞之媽炸雞炸得金黃味, 外脆內嫩, 每一啖都有鮮美口感, 再加上秘製的醬料, 讚👍🏻🔸小食拼盤配雞皮餃子同金沙蝦仁兩款,雞皮餃子好特別,雞皮同裡面嘅肉餡好夾,蝦都好香脆可口🔸年糕魚片炒雜菜年糕有彈性, 有口感, 魚片則有鮮嫩多汁, 再加上鮮甜和脆爽既豐富雜菜, 形成了完美的組合🔸吞拿魚烤雞PIZZA (升級版)餐廳 fusion菜之一, 結合了韓國和義大利風味的美食. 香嫩烤雞配上酥脆的餅皮, pizza 面佈滿雞肉, 吞拿魚, 粟米粒, 芝士滿滿, 難怪店員推介我地食呢個升級版pizza.🔸紫菜明太子蛋卷柔軟蛋蛋口感, 加埋香口紫菜, 同鮮美明太子, 係一個色香味俱全既小點心, 值得一試🔸冰火鐵版雪糕布朗尼呢個係不得不提既甜點, 絕不馬虎, 融合了冰涼的雪糕和溫熱的布朗尼, 仲有個爐即埸加熱, 自己倒抹茶醬, 整個

座位舒適, 有不少卡位

我們點了一個二人餐和幾個小食, 簡單介紹一下:

🔸亞之媽炸雞

🔸小食拼盤

🔸年糕魚片炒雜菜

🔸吞拿魚烤雞PIZZA (升級版)

🔸紫菜明太子蛋卷

🔸冰火鐵版雪糕布朗尼
呢個係不得不提既甜點, 絕不馬虎, 融合了冰涼的雪糕和溫熱的布朗尼, 仲有個爐即埸加熱, 自己倒抹茶醬, 整個設計好特別

🔸蟹肉薯餅
炸得脆脆, 內面卻鬆軟的口感, 濃郁既蟹肉味道, 喜歡蟹餅朋友不能錯過

🔸蒜香牛油燒扇貝
鮮嫩扇貝同香濃既牛油燒烤而成, 帶黎滿滿既海洋風味

飲品方面, 我地叫了清潤的雪梨茶和有爆珠同仙草既紅豆抹茶, 兩杯都真材實料, 好好味

最後值得一提既係, 食物除左好味外, 份量仲係非常充足, 性價比一流, 非常滿足, 值得再嚟