2022-12-29 840 瀏覽
今次呢間餐廳都係我地第一次去呢個地方,因為咁岩去開屯門個頭,但屯門市中心泊車比較難,就誤打誤撞搵左呢個地方🤣🤣🤣(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑安格斯肥牛火鍋($118)另加廣島蠔($16/隻),稻庭烏冬($12),魔芋絲($14)天氣凍凍就會想食啲熱野,一去到見到個menu推介呢個火鍋就即刻叫左黎試,如果唔加任何追加食物,佢本身都有牛肉,娃娃菜,蜆肉,豆腐,粉絲等等,其實一個人食都好夠食🤪🤪我地就追加左大大隻既廣島蠔,魔芋絲,同埋烏冬,食完勁暖笠笠勁滿足❤️❤️❤️三文魚壽司($22/2件)馬刀貝壽司($22/2件)紋甲魷魚壽司($22/2件)芥辣八爪魚軍艦($24/2件)黃金魷魚軍艦($26/2件)帶子壽司($36/2件)赤蝦壽司($36/2件)見到一大盤壽司係咪就好想食呢🍣😎😎呢到既壽司水準真係唔錯,好新鮮亦都好足料,價錢都唔貴,我地都冇特別睇價錢隨心叫,食得開心又滋味🫶🏻🫶🏻🫶🏻荔枝梳打($25)呢個荔枝梳打上枱時好似平平無奇咁,但飲落都幾好味,荔枝味好出,然後啲爆珠粒粒都好得意,咬開係益力多味,幾特別🤩價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑壽司既價錢都好合理,初頭以為佢偏僻啲會唔

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑

安格斯肥牛火鍋($118)

三文魚壽司($22/2件)
馬刀貝壽司($22/2件)
紋甲魷魚壽司($22/2件)
芥辣八爪魚軍艦($24/2件)
黃金魷魚軍艦($26/2件)
帶子壽司($36/2件)
赤蝦壽司($36/2件)

荔枝梳打($25)

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
壽司既價錢都好合理,初頭以為佢偏僻啲會唔會再平啲😂😂但可能始終偏僻的話人流又唔算好多,都唔可以賣得太平,唔係維持唔到成本,而壽喜燒都好抵食,2個人share一煲再額外追加蠔/烏冬等等都食得好飽肚🤪

交通:🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑
呢次呢間餐廳既位置應該都係我地介紹過咁多間入面最偏僻😂😂都係誤打誤撞係openrice搵到,位於屯門藍地呢個地方,好似一個與世隔絕既地方,係住宅區樓下有一條街,有唔同食肆同鋪頭,靜得黎都有唔少人食緊野,多數應該都係住樓上既人🤣而係條街旁邊都有啲位比人泊得架車,不過當然就唔好泊咁耐,食完快快趣走人喇🙈🙈

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
小豆町入面既裝修都好有日本居酒屋既feel,好多畫同裝飾都好日本,咁岩聖誕節期間佢都有好多聖誕裝飾🎄值得一提既係呢個鋪頭請左一啲聽障人士,佢地服務態度非常好,大家順路既話都可以去食下支持下佢地😍😍

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
撇除地點比較遠呢一點,呢間既性價比都唔錯,價錢合理,用料味道都有質素,同埋佢地仲係良心企業會請聽障人士工作,實在值得支持😍🤩🤩❤️