2022-09-23 513 瀏覽
返咗十幾個鐘頭工,拖着疲累嘅身軀去到石門京瑞廣場食晚飯,我同男朋友都好鍾意食點心,朋友都推介過我食呢間,今晚終於有機會嚟試吓😍 Weekday嘅夜晚8點幾來到,不用等位🤭 店舖較細,坐位亦較迫,不過小店就是這樣,都不成問題😊 呢度係用QR code落單,快捷又方便。 我哋order咗5樣嘢,一個金銀蒜香海蝦飯、一個9件點心拼盤、一籠雲石芝麻包、一碟瑤柱臘味蘿蔔糕、一碟金銀蒜籠仔蒸娃娃菜。 瑤柱臘味蘿蔔糕🥕 $30蘿蔔糕個面煎得幾香脆,大大件,滿足🤭 雲石芝麻包🍽 $26芝麻包好好味啊😍😍😍 芝麻味濃,芝麻餡夠多,一咬開個包就咇出來😋😋 雖然唔係流心,但係味道好出色!鍾意芝麻味嘅朋友一定會好鍾意呢個包❤️ 蒸廬拼美點(9件)🍽 $60原來呢個拼盤都有一個芝麻包,即係我哋兩個人總共食咗四個芝麻包ssss😂😂😂 不過除咗芝麻包之外,呢個拼盤仲有好多唔同嘅點心可以試😍 每件點心都偏大件,最鍾意係個素菜餃,好足料😋 其他點心都係正常發揮,勝在性價比夠高!👍🏻 金銀蒜香海蝦飯🦐🍚 $58蒸飯面頭有啲菜心碎,即刻感覺健康咗😂👍🏻 不過呢個飯其實冇乜味,都係需要加豉油或者其他汁去吊吊味,而d蝦係無鮮味,

瑤柱臘味蘿蔔糕🥕 $30
瑤柱臘味蘿蔔糕

蘿蔔糕個面煎得幾香脆,大大件,滿足🤭

雲石芝麻包🍽 $26
雲石芝麻包

蒸廬拼美點(9件)🍽 $60
蒸廬拼美點(9件)

金銀蒜香海蝦飯🦐🍚 $58
金銀蒜香海蝦飯

蒸飯面頭有啲菜心碎,即刻感覺健康咗😂👍🏻 不過呢個飯其實冇乜味,都係需要加豉油或者其他汁去吊吊味,而d蝦係無鮮味,當然咁平價錢都無期望過有好出嘅鮮味啦🙈 飯就真係白飯咁,無乜飯香,結論呢個飯純粹係填肚之選。

金銀蒜籠仔蒸娃娃菜🥬 $30
金銀蒜籠仔蒸娃娃菜
好欣賞就算係一碟娃娃菜,佢都會擺啲配料喺面頭,有心思嘅表現👍🏻👍🏻

老實說性價比係高,不過餐廳唔算係好乾淨,碗筷都有好多污跡,唯有自己檢查多次抹走佢消下毒咁🙈 不過我都會再回頭,因為呢d都尚算係minor嘢,好多餐廳都會有出現同樣情況。

埋單total $204💸💸,我哋食到咁飽都只係$102一個人,仲要係第一次來所以嗌多咗嘢食,真係好抵食!值得支持的小店💛💛💛
2022-09-06
瑤柱臘味蘿蔔糕
雲石芝麻包
蒸廬拼美點(9件)
金銀蒜籠仔蒸娃娃菜