2023-06-22 146 瀏覽
勁鐘意喺九龍城食泰國野,今次呢間係新試嘅,食物質素唔錯,價錢抵👍🏻推介~呢度餐牌有晒一set set俾人揀,有埋相睇好方便👍🏻👍🏻 我哋叫咗個$343嘅set,包括有泰式炸拼盤、冬陰功、乾炒金邊粉、泰式蝦膏炒飯、芒果糯米飯➡️泰式炸拼盤有炸蝦餅、魚餅、芋絲春卷、蝦春卷、香葉雞,樣樣外皮炸得夠香脆,餡料豐富~特別魚餅有檸檬葉香氣,好惹味😋➡️ 冬陰功大大兜夠抵食,足料👍🏻 香料味出,酸辣適中,遷就到香港人嘅口味,蝦有2大隻,菇類增添咗唔少口感,好飲!➡️ 乾炒金邊粉經典泰菜之一,酸甜惹味,任何時候食都好味~炒得夠乾身不油膩,味道有層次,連埋蔥生碎一齊食好快清晒😬😬➡️ 泰式蝦膏炒飯香氣逼人😍蝦醬香吸引,配料有雜菜、蛋碎、蝦、臘腸,咸香味好惹味👍🏻推介~➡️ 芒果糯米飯不錯👍🏻芒果好甜,椰漿甜而不膩,糯米有分白糯米紫糯米,夠煙韌👍🏻➡️珍多冰($24)配料有粉條、大樹菠蘿等等,口感豐富,椰奶香,不太甜,很消暑~➡️芒果沙冰($30)差唔多枱枱都見到有叫😂,好香芒果味,沙冰好棉密👍🏻好飲,解渴~

➡️泰式炸拼盤

泰式蝦膏炒飯

➡️ 芒果糯米飯
芒果糯米飯
芒果糯米飯

➡️珍多冰($24)
珍多冰

➡️芒果沙冰($30)