Nissa la Bella (差館上街)

2024-02-20 829 瀏覽
今次帶大家食親民法國菜😋大家一諗到食法國菜就會覺得好貴,但係今次唔同😎呢度除咗環境好chill,令人感覺好放鬆🫶🏻一坐低侍應就會攞佢哋自家製嘅麵包,同埋自家製嘅黑松露牛油,如果唔係叫咗嘢食我都想食多幾件😆讚🫶🏻🇫🇷STARTERS·Creamy Corn Soup ·Sautéed Garlic Snails Salad(好出色嘅粟米湯🌽用新鮮粟米打成,食法國菜當然要食法國蝸牛😎法國蝸牛沙律都係第一次食,估唔到幾好味,滿滿香草再加蒜味🌱🐌必試)🇫🇷Mains·Grilled Arctic Char w/ Cauliflower Gratin & Soup Reduction·Mushroom Risotto(唔想食澱粉質嘅朋友可以揀呢個椰菜花配三文魚,佢哋嘅椰菜花加左芝士焗得好香!仲有蘑菇意大利飯非常出色,每一粒飯都包住滿滿嘅蘑菇忌廉❤️)🇫🇷Dessert·Orange Tart w/ Meringue•Vanilla Ice Cream w/ Peanuts, Whipped Cream and Salted Caramel(我哋揀咗兩個唔同嘅甜品,可以交換試吓🤭橙撻🍊濃濃橙香,鍾意

今次帶大家食親民法國菜😋

🇫🇷STARTERS
·Creamy Corn Soup
·Sautéed Garlic Snails Salad

🇫🇷Mains
·Mushroom Risotto

🇫🇷Dessert
·Orange Tart w/ Meringue
(我哋揀咗兩個唔同嘅甜品,可以交換試吓🤭
橙撻🍊濃濃橙香,鍾意食燈味甜品嘅朋友一定要試,另外我非常喜歡另一款甜品,雲呢拿焦糖醬雪糕,焦糖味好香好香⋯為呢一餐畫上一個完美嘅句號💓)
  • Mushroom Risotto
  • Vanilla Ice Cream w/ Peanuts
  • Whipped Cream and Salted Caramel