2020-07-01 4406 瀏覽
睇餐廳個名就知呢度係出名食pizza😎總共有九款 有啲配搭都幾新穎✨主菜仲有烤飯,烤麵,燉飯,烤魚😍實有一樣啱食😋重點係價錢唔貴仲要好食💛.四人派對🎉 $428一個Pizza都差唔多$100🤫呢個Set包一款前菜 三款主菜 兩款小食 四款飲品/湯品🤩抵食好多‼️呢個post介紹左main course先😛.Set主菜(選3).松阪豬佐香橙厚批🍊$98 (跟set+$3)Pizza係9” 可以揀薄批/厚批😚平時食pizza多數都係配菠蘿🍍用橙都幾特別 緊係要試下🤤一上枱真係好香橙味 勁fresh嘅感覺😆不過食落橙味冇乜🧐未食過松阪豬 聽落幾高級 但係原來係豬頸肉黎🤣個味比較淡 應該冇落好多調味 所以豬味好濃🤤最鍾意係佢個肉質好爽口 唔會太多脂肪 肥瘦適中👍🏻呢個配厚批食口感唔錯😚.四重乳酪薄批🧀 $95 (跟set)見呢款係芝士 會比較溜所以就揀咗薄😝最驚就係薄批 會好似食緊餅乾咁 呢到雖然好薄好脆 但係仲會帶點煙韌🥰因為佢其中一款芝士係藍芝士 個味好出蓋過晒其他芝士味🙈唔太鐘意食芝士嘅話 可能會覺得佢太濃味🤫不過佢配埋蜜糖🍯可以中和番個鹹味😋.紅酒松露牛肋烤飯🐮$102 (跟set +$
四人派對🎉 $428
Set主菜(選3)
松阪豬佐香橙厚批🍊$98 (跟set+$3)
松阪豬佐香橙

四重乳酪薄批🧀 $95 (跟set)
四重乳酪

紅酒松露牛肋烤飯🐮$102 (跟set +$7)
飯做得冇pizza咁出色 唔可以話難食不過普通唔抵嗌~烤飯其實同普通炒飯冇乜分別 係多咗少少飯焦喺底😳紅酒同松露味都唔太食得出🍷個飯食落就係鹹鹹地🤭牛肋肉牛味唔濃肉質唔夠嫩滑 都幾多脂肪同筋😩
紅酒松露牛肋烤飯

除左主食 呢到仲有好多小食,甜品,飲品😋真係好多花款 好豐富✨今次揀嘅都好好食😭絕對會encore❣️
提拉米蘇甜星☕️ $78(set +$48)
睇相已經覺得甜在星好吸引😍我係為左食佢黎呢到 好彩冇令我失望🤤將tiramisu變左做pizza餡 好有創意🥰tiramisu凍冰冰 個餅底熱辣辣 新鮮出爐即刻食 係冰火交融嘅感覺‼️cream好滑唔太甜🍼最驚喜係入面仲有索晒咖啡嘅手指餅 不過就好淋 似蛋糕🍰面頭仲有可可粉同咖啡豆 咖啡味好濃🤩再配埋少少鹹嘅批底 味道同口感都相當豐富😚好推介呢個💖
提拉米蘇甜星

Set前菜
軟殼蟹溫泉蛋沙律🦀 $76 (跟set)
溫泉蛋整得唔錯♨️軟殼蟹都烤得夠脆 不過太細隻又少肉😟唔夠侯~同埋食落有啲油🤏🏻
軟殼蟹溫泉蛋沙律

Set小開胃(選2)
松露薯條🍟 $49
呢到用左幼身薯條 所以炸得均勻啲 好脆😍原本以為黑松露會得好少 黎到嚇一嚇🤣每一條薯條都有 食晒之後個底都仲有 好大方🤩鐘意食黑松露嘅 黎到一定要試下🥳
松露薯條

奶油燉肉丸配烤餅🧆 $49
肉丸有啲似ikea嗰啲🤓佢加左好多芝士一齊焗 食落都幾鹹🙈不過鐘意食芝士嘅一定好鐘意 個味真係好濃🧀烤餅同厚批餅底口感一樣 都係好煙韌 唔會好似食麵包咁😎
奶油燉焗肉丸配烤餅

紫薯地瓜球🍠 $49
同台灣食到嘅好似😍呢到仲要炸得好脆好亁身 一啲都唔油膩🤤食多幾粒都得👍🏻最鐘意就係佢個口感 外脆內煙韌💓紫色係蕃薯餡 黃色係紫薯餡 兩款甜度適中 不過就冇乜天然嘅甜薯味🧐
紫薯地瓜球

Set飲品/湯品(選4)
我揀左水果茶不過冇影相📸️水果得兩片蘋果,一舊檸檬🍎🍋主要個味都係百香果醬😳
松阪豬佐香橙
四重乳酪