·和氣食堂·今日約咗喺屯門返工嘅朋友食晚餐~經過見到呢一間日本菜望落去好闊落(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 應該好啱傾偈就入咗去~揭開Menu發現佢嘅選擇真係超級之多😳值得一題嘅係佢Menu嘅design好colorful🤣樣樣都好似好吸引咁🤭ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎🤩特別推介🤩🌟5點刺身盛B $238平時食嘅刺身拼盤多數都係薄切🥸聲稱厚切既都厚極有限🥶但係呢個刺身盛一上枱我同我朋友都嘩嘩聲🤩個三文魚同油甘魚刺身真係好厚(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 我諗有我食指嘅第一節咁厚。。。加埋刺身新鮮🐟 勁抵食🤭🌟清酒石鍋煮蜆 $88啲蜆又多又大隻~未食之前成座山咁😝蜆肉吸曬清酒嘅味🍾肉質好新鮮又彈牙湯頭有曬蜆嘅鮮同埋清酒嘅香🥰味道鮮甜💯🥳ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎🤍脆脆燒三文魚皮 $36魚皮食得多~三文魚皮真係比較少食🤭唔會油膩脆卜卜送酒一流😋🤍手打稻庭冷烏冬 $68烏冬偏幼身🥢所以每啖都掛到好多汁醬汁唔會太濃味~撈埋鵪鶉蛋液、脆脆米、蘿蔔蓉同蔥味道好fresh ( ´ ▽ ` )ノ🤍溫泉玉子牛油果凱撒沙律 $65溫泉蛋撈埋Caesar Salad Dressing意外地夾~麵包脆
·和氣食堂·

ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎
🤩特別推介🤩
🌟5點刺身盛B $238
[三文魚+廣島蠔+油甘魚+活赤貝+甜蝦]
平時食嘅刺身拼盤多數都係薄切🥸
聲稱厚切既都厚極有限🥶
但係呢個刺身盛一上枱我同我朋友都嘩嘩聲🤩
個三文魚同油甘魚刺身真係好厚(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
我諗有我食指嘅第一節咁厚。。。
加埋刺身新鮮🐟 勁抵食🤭

🤍手打稻庭冷烏冬 $68
烏冬偏幼身🥢所以每啖都掛到好多汁
手打稻庭冷烏冬

🤍溫泉玉子牛油果凱撒沙律 $65
溫泉蛋撈埋Caesar Salad Dressing意外地夾~麵包脆脆吸左啲汁又幾好食🍞
溫泉玉子牛油果凱撒沙律

🤍芝士燒日本廣島蠔 $48
可以揀蒜蓉或者芝士~
芝士份量好多🥰🦪
芝士燒日本廣島蠔

🤍青蘋果梳打 $45

性價比極高既日本居酒屋🏮
份量大~選擇多💯
加上員工好nice🤤
推薦比大家🎊🥳

餐廳推薦程度:🔆🔆🔆🔆🔅
(5個🔆為滿分;🔅為半分)

和氣食堂 (屯門)
屯門良德街11號寶怡花園商場地下9-11號舖
🚇輕鐵田景/建生站行約3分鐘