呢排愛上食生蠔, 發現社交平台有個生蠔關注組, 話可以在訂位時說明喺食”生蠔谷友海鮮拼盤套餐”, 只需$298在12月份銅鑼灣分店期間限定, 不過1月已加價, 請大家book位時問清楚💭。海鮮套餐🍽️有五款海鮮及一枝白酒🍾, 詳細介紹如下:-六隻美國中碼生蠔👍生蠔比較瘦削, 但都算新鮮, 爽口及有少少礦物味-原隻波士頓龍蝦🦞👍目測有成12吋😜, 肉質比較實, 但都算多糕鮮甜-四隻翡翠螺😋有驚喜, 爽彈有趙頭, 有鮮味😋-半磅BB花甲👍半磅大概有15隻, 不過這不是沙白而是蜆, 但都算鮮甜, 我有3隻有沙, 我朋友那碟有2隻有沙😐六隻紐西蘭青口👎細細隻又唔鮮甜, 唔算太新鮮, 我朋友那碟少了兩隻, 不過事後食完睇番啲相先發現到, 不過唔算好食所以都無蝕🤭意大利爽甜白酒一支😋比較清爽有少少花香味及蜜糖味, 配合海鮮非常一流👍由於餐廳環境細細地, 坐得都比較迫挾, 不過都算 乾淨企理, 服務中規中矩。一人可以叫一set海鮮拼盤, 唔限時慢慢坐, 確喺同朋友歡聚嘅好地方🥳; 白酒飲唔曬仲可以拎走添😜, 性價比都算高嘅一餐👍。

海鮮套餐🍽️有五款海鮮及一枝白酒🍾, 詳細介紹如下:

-六隻美國中碼生蠔👍
生蠔比較瘦削, 但都算新鮮, 爽口及有少少礦物味

-原隻波士頓龍蝦🦞👍
目測有成12吋😜, 肉質比較實, 但都算多糕鮮甜

-四隻翡翠螺😋
有驚喜, 爽彈有趙頭, 有鮮味😋

-半磅BB花甲👍

六隻紐西蘭青口👎

意大利爽甜白酒一支😋
比較清爽有少少花香味及蜜糖味, 配合海鮮非常一流👍

$327.8 (晚餐)