2024-01-07 144 瀏覽
朋友約左我入康城食飯諗返起上次食亞參個體驗都幾好就提議再食多次🤣侍應姐姐服務態度同上次一樣咁好帶完我地坐低就推薦我地試下新出嘅限量明爐魚同炒花甲落完單見我地叫咁多野食仲好貼心咁問我地條魚洗吾洗叫起後上 抵讚🫶🏻傾左陣計份涼拌雜菜就到左了雜菜係偏甜嘅酸辣口味有少少泡菜feel好開胃 但食多幾啖啲辣味就開始湧出黎🔥食吾到辣嘅要自行斟酌🫢海南雞同豬手就嗌左大份同上次一樣保持到水準雞爽滑嫩口 豬手一樣咁入味👍🏻然後就到黑胡椒炒花甲 佢餐牌個名叫炒啦啦 幾得意下🤣上菜嘅時候會跟埋骨碟 黑胡椒夠惹味得黎又吾會搶到花甲原本嘅味道 個汁攞黎餸飯一流🤤雖然食落有一兩隻有沙 但都係推薦嘅🤭當時帶位個侍應姐姐見到我地食得差吾多就問我地個明爐魚要少少時間整 要吾要叫起左先 咁細心得吾得架🫣上菜前行過見到我地啲骨碟有蜆殻仲換過新嘅比我地 抵讚🫶🏻最後終於輪到明爐魚壓軸登場啦原來明爐係指下面就兩舊酒精膏燒緊🔥個火有keep到個餸係滾嘅建議等佢再煮多陣煮入味啲條魚就會再好食啲🤤蕃茄香茅做汁底上面有少少辣椒有舊細細粒食落好似茄子嘅野 後黎埋單嗰時問返原來係泰國茄子🤣酸酸甜甜幾好食 個汁又係餸飯一流雖然話係酸辣魚但fe
朋友約左我入康城食飯

個火有keep到個餸係滾嘅
建議等佢再煮多陣煮入味啲條魚就會再好食啲🤤
蕃茄香茅做汁底上面有少少辣椒
酸酸甜甜幾好食 個汁又係餸飯一流
雖然話係酸辣魚但feel吾到佢辣 食開bb辣嘅朋友都話吾辣😌
呢個性價比超高 128蚊就有得食 又有個火喺下面保温 吾驚佢凍左之後變腥👍🏻
侍應果然好推介👍🏻

總括而言 最推薦嘅係新出嘅炒花甲 明爐魚 同佢地嘅招牌海南雞
食得辣嘅朋友這可以試試個開胃涼拌雜菜🔥
服務同食物質素有keep到同上次咁好👍🏻

PS 埋單嗰陣侍應姐姐温馨提示我地download佢地個app有coupon可以減廿蚊 二話不說即刻download左用左先🤭
2024-01-04
亞參豬手  涼拌雜菜  海南雞