2024-04-03 358 瀏覽
復活節假前夕,相約老公外出輕鬆一下😆以便應付未來幾天嘅繁忙節奏我哋去咗德福那邊行咗陣見到Mr. steak 個餐牌好吸引🤤做緊龍蝦生蠔·半自助晚餐 $338/ppl 有兩杯飲品,主菜,沙律、甜品任食,真係幾抵吓!🍸餐前飲品可以揀白酒/紅酒/果汁我哋揀咗白酒,可以同海鮮拼盤搭配頭盤🦪🦐最吸引我哋就係「鮮生蠔海鮮拼盤」有生蠔、紐西蘭石蜆、海蝦,翡翠青口生蠔有海水味,蜆肉鮮味、海蝦鮮味彈牙青口唔會死實實自助沙律吧🥗沙律:有蔬菜、豆腐、南瓜、紅菜頭、通粉、薯仔、魷魚、鴨胸等等沙律湯:農村白豆鴨肉湯自助沙律吧有很多選擇,啱晒樣樣都想試嘅我😆 味道不錯👍🏻主菜:🦞法式芝士焗龍蝦·SRF牧場牛扒🥩白汁芝士焗龍蝦半隻,啖啖肉牛扒七成熟,好容易切開、伴有黑椒汁配菜有蕃茄、青椒、紅蘿蔔、粟米,用料新鮮,仲有 creamy嘅薯蓉碟邊有海鹽同黑椒,方便自由調味👍🏻🦞法式芝士焗龍蝦·香煎是日精選魚柳🐟魚柳煎得香脆,份量頗大🍰自助甜品吧🍉有蛋糕、芝士蛋糕、朱古力撻、豆腐花、scone 、桂花糕、仲有好啱小朋友食嘅啫喱糖水果:西瓜、哈密瓜😋一個圓滿嘅晚餐,又點少得甜品,真係開心好多㗎🥳款式多,味道不錯,最愛吃芝士蛋
復活節假前夕,相約老公外出輕鬆一下😆
以便應付未來幾天嘅繁忙節奏

我哋去咗德福那邊行咗陣
見到Mr. steak 個餐牌好吸引🤤
做緊龍蝦生蠔·半自助晚餐 $338/ppl
有兩杯飲品,主菜,沙律、甜品任食,真係幾抵吓!

🍸餐前飲品可以揀白酒/紅酒/果汁
我哋揀咗白酒,可以同海鮮拼盤搭配

頭盤🦪🦐
最吸引我哋就係「鮮生蠔海鮮拼盤」
有生蠔、紐西蘭石蜆、海蝦,翡翠青口
生蠔有海水味,蜆肉鮮味、海蝦鮮味彈牙
青口唔會死實實

自助沙律吧🥗
湯:農村白豆鴨肉湯
自助沙律吧有很多選擇,啱晒樣樣都想試嘅我😆 味道不錯👍🏻

主菜:
🦞法式芝士焗龍蝦·SRF牧場牛扒🥩
白汁芝士焗龍蝦半隻,啖啖肉
牛扒七成熟,好容易切開、伴有黑椒汁
碟邊有海鹽同黑椒,方便自由調味👍🏻

🦞法式芝士焗龍蝦·香煎是日精選魚柳🐟
魚柳煎得香脆,份量頗大

🍰自助甜品吧🍉
水果:西瓜、哈密瓜
😋一個圓滿嘅晚餐,又點少得甜品,真係開心好多㗎🥳
款式多,味道不錯,最愛吃芝士蛋糕同朱古力撻

☕️飲品
即磨咖啡或茶
可以揀熱飲/凍飲
吃得太飽了,要飲凍檸茶幫助消化😂
鮮生蠔海鮮拼盤
法式芝士焗龍蝦·香煎是日精選魚柳