2023-10-13 161 瀏覽
𓄢和氣食堂𓄢屬區內性價比高嘅日式料理小店,午市定食選擇豐富又可以加配唔同小食,如果午餐時間記得早少少嚟,否則大約一點就會開始排隊喇!𓇬和氣極強特盛定食𓇬見到個名咁有氣勢,即刻揀左呢個定食試下!首先會有一個燒黑豚腩丼,燒汁味道好突出,雖然話係細size,但係其實都好有份量,另外嘅壽司包括火炙左口魚邊、油甘魚、帆立貝、珍寶赤蝦、海膽、三文魚籽,壽司都好新鮮,用料有誠意,特別係海膽好鮮甜!個set仲跟左軟殼蟹沙律,味道都唔錯,自問大胃王可以試下呢個特盛set!𓇬和氣壽司定食𓇬壽司包括左三文魚、虎蝦、油甘魚、帆立貝、海鰻、香葱拖羅碎、三文魚籽、芒果花之戀、花之戀,仲有炸雞塊配木魚湯烏冬,呢個定食都份量唔少,而且壽司種類較多,其中帆立貝厚肉又鮮甜,芒果花之戀幾清新!而跟餐可加配小食,蔬菜天婦羅有少少驚喜,麵衣酥脆唔會過厚,咬落去仲keep到蔬菜濕潤感,而蟹籽手卷就正常發揮,飲品揀左荔枝梳打同柚子檸檬梳打,消暑解渴特別深刻嘅係幾位店員嘅服務態度都好殷勤同細心,真係感覺到小店特有嘅親切感𓄢和氣食堂沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下35號舖

𓇬和氣極強特盛定食𓇬

𓇬和氣壽司定食𓇬