疫情緩和,真係要出街刷返餐勁!勁耐無去飲茶,又想打邊爐,荃灣嘅常滿百家菜有點心+打邊爐放題,一次滿足我兩個願望!😋落單之前,職員同我地介紹酒樓最出名係點心,所以我地緊係點多幾款試下啦。招牌小籠包每粒都好多湯,係高質嘅酒樓水準。蝦餃皇同燒賣皇都係好足料,啖啖蝦,宜家真係好少見有酒樓有咁嘅份量,大讚!👍🏻牛肉球又係好大粒,身為牛魔王又係清曬☺️懷舊馬拉糕食落好鬆化,唔會太甜,細細舊,食完都繼續大把quota試其他食物。⭐️有一樣好值得欣賞係點餐可以一舊一舊咁點,咁就容易預計份量,唔會浪費食物,又可以試多幾款。至於火鍋,因為諗住食咁多野,就嗌左個清清地嘅香茜皮蛋鍋。我同阿妹都係食肉獸,所以就主打食牛肉。⭐️大推介:一級牛拼盤(肥牛、牛展、牛脷)牛脷真係最愛,有咬口,又唔會好韌咬唔開。精選肥牛唔會太多脂肪,真係啖啖肉都唔怕肥!除左餐單上可以嗌嘅食物外,係酒樓中央都擺左好多其他食材(refill得好快)同醬料,可以根據自己喜好攞返埋位淥。當然就唔少得飲品同甜品啦。最後我同阿妹食到抱住個肚走🤣下次屋企人話搵地方飲茶,都會再黎依度拜會啲足料點心😍
疫情緩和,真係要出街刷返餐勁!

招牌小籠包每粒都好多湯,係高質嘅酒樓水準。
小籠包

牛肉球又係好大粒,身為牛魔王又係清曬☺️
蝦餃皇

至於火鍋,因為諗住食咁多野,就嗌左個清清地嘅香茜皮蛋鍋。
我同阿妹都係食肉獸,所以就主打食牛肉。

⭐️大推介:一級牛拼盤(肥牛、牛展、牛脷)
牛脷真係最愛,有咬口,又唔會好韌咬唔開。

精選肥牛唔會太多脂肪,真係啖啖肉都唔怕肥!

當然就唔少得飲品同甜品啦。

最後我同阿妹食到抱住個肚走🤣
下次屋企人話搵地方飲茶,都會再黎依度拜會啲足料點心😍
小籠包
蝦餃皇