就嚟農曆新年🧧,諗住去上環買啲海味送禮,行左半日覺得肚餓,見到附近有間食新加坡野🇸🇬,睇落門面又唔錯,網上啲評價又幾正面,咁就一於試吓,食完之後覺得性價比非常高😋,值得推薦比大家!我哋一共叫咗兩個午餐同兩個小食,食完飽到可以唔使食晚餐,價錢都係百零蚊,仲有飲品,非常之抵食😋。🍜首先午餐方面,第一個係新加坡喇沙米線($82),米線煙煙韌韌,湯底甜甜地,亦都有喇沙嘅香口,又唔會太辣,係一個非常適合香港人嘅味道😋。而佢亦都會跟一個辣醬,對於食得辣嘅人就可以自己調整辣度,非常之貼心嘅一個做法。🦐第二個午餐係檳城蝦麵摻摻($86),個面一拎過嚟已經聞到滿滿嘅蝦湯味,配搭埋有口感嘅摻摻麵同埋吸滿咗蝦湯嘅豆卜。小食方面,我哋叫咗個斑蘭咖吔多士🍞($28)同埋大蝦青木瓜沙律🥗($78)。多士好香口好脆,而佢哋個包係用麥包,所以喺邪惡方面😈亦都帶出一點健康🏥。沙律好Fresh,亦都好好味。總結來講,呢間餐廳性價比高,好推薦大家一試!😋😋😋

新加坡喇沙米線

檳城蝦麵摻摻

斑蘭咖吔多士

大蝦青木瓜沙律

總結來講,呢間餐廳性價比高,好推薦大家一試!😋😋😋
2022-01-16
新加坡喇沙米線