餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
因為想食餃子,所以我哋去咗一間連鎖手工餃子專門店位於中環嘅分店。平日我哋都經常去呢間餃子連鎖店嘅灣仔分店食晏。中環分店唔算大,但裝潢比灣仔分店的設計有心思,牆上掛上幾幅和餃子相關的油畫 #吃餃子過上好日子 我哋點咗🔸龍鳳松茸雙煎餃(8隻$98)🔸韭菜豬肉湯餃($58)🔸麻辣松花皮蛋🔸蜜餞雞翼(5隻$32)❤️龍鳳松茸雙煎餃叫「龍鳳」煎餃,皆因餃子內有黑松露和白松露。餃子即叫即煎,餃子皮煎到金黃色,非常香口。餡料啖啖肉🤩,加上松茸香味,一隻接一隻食唔停口👅。♥️韭菜豬肉湯餃($58)除了吃煎餃,當然亦都要食湯餃平衡一下油膩感。我哋好喜歡飲狀元九鼎湯,此湯用料十足,包括粉葛、鯽魚、鯪魚、鮮排骨,扁豆等等製成,無味精好鮮味,養顏保健,如果唔夠湯水嘅朋友值得點個湯餃順道補補湯水。♥️麻辣松花皮蛋喜歡吃辣的我每次也會點這道皮蛋,真的非常惹味。♥️蜜餞雞翼蜜餞雞翼的蜜糖非常入味,又是一道必吃美食。餃掂手工餃子雲吞專門店 (中環)中環威靈頓街55號地下

我哋點咗
🔸龍鳳松茸雙煎餃(8隻$98)
🔸韭菜豬肉湯餃($58)
🔸麻辣松花皮蛋
🔸蜜餞雞翼(5隻$32)

龍鳳松茸煎餃

♥️韭菜豬肉湯餃($58)

韭菜豬肉湯餃

♥️麻辣松花皮蛋
喜歡吃辣的我每次也會點這道皮蛋,真的非常惹味。
麻辣松花皮蛋

♥️蜜餞雞翼
蜜餞雞翼的蜜糖非常入味,又是一道必吃美食。
蜜餞雞翼

餃掂手工餃子雲吞專門店 (中環)
中環威靈頓街55號地下
龍鳳松茸煎餃