2020-10-16 1484 瀏覽
疫情持續咗好長時間,一直都唔敢出去食自助餐,而且好多酒店都暫時咗自助餐😟近排開始緩和,為食嘅男友都忍唔住話要出去覓食下喇🙊今次揀咗香港仔嘅如心南灣海景酒店嘅Lis Cafe😎貪佢最近做緊「花膠龍蝦海鮮盛宴」海鮮無我嘅最愛😍拎埋OpenRice coupon好抵呀🥢海鮮冷盤今次有蟹腳,青口,蝦,蜆,雖然款式唔多但係估唔到係呢個價位可以食到好新鮮嘅海鮮🦞特別推介蟹腳同埋蜆又大隻又新鮮又鮮甜🤩忍唔住食咗兩大round😗🥢熱盤今次嘅主題係龍蝦所以有唔少嘅熱食都用龍蝦做煮食特別推介龍蝦包🦞裏面夾咗鮮甜嘅小龍蝦肉好好味😋其他款式都算幾多,我每樣拎少少都已經食到好飽🤤最欣賞佢熱盤嘅款式唔會好似平時有啲同價位嘅自助餐會好明顯見到係將啲前一晚剩嘅冷盤炒返熟佢就當一味餸😤呢方面值得一讚🤓🥢主食每位客人都可以揀花膠扣鵝掌或者開邊焗龍蝦我比較鍾意花膠扣鵝掌,炆得好琳好入味焗龍蝦就乾身少少一般🥢叫即整檔行到墜入會見到有即叫即煎嘅肉扒檔仲有粉麵檔同埋即炸天婦羅檔,基本配置都齊全🥢甜品呢度幾得意嘅係佢會喺中段時間安排一個師傅出嚟整火焰雪山可以比客人打下卡📷另外雖然佢甜品嘅款式唔多但係每一款甜品都好有心思好好味🤩甜品

🥢海鮮冷盤

🥢熱盤
呢方面值得一讚🤓

🥢主食

🥢叫即整檔

🥢甜品
呢度幾得意嘅係佢會喺中段時間安排一個師傅出嚟整火焰雪山可以比客人打下卡📷另外雖然佢甜品嘅款式唔多但係每一款甜品都好有心思好好味🤩甜品位我覺得係成晚最大嘅驚喜😍
🤓嚟之前等入座嘅時候都見到有幾個客人特登過嚟外賣佢哋嘅蛋糕可能呢度嘅甜品應該係特別出名啦喇

題外話要見當晚滿座但係員工唔係好多即使係咁呢度嘅職員都好有禮貌,收碟都好勤快,值得一讚😎

總括而言呢一個價位食到咁嘅食物同埋咁嘅服務真係超值💸