2019-09-03 88 瀏覽
星期六日行過都見到呢一間越南店大排長龍。我成日都話粉嶺係美食沙漠,所以今次難得有越南美食入注粉嶺,同老公決定平日晚上避開最多的人潮去食一餐。😚我同老公坐咗二人卡位,我最怕好迫的坐位,今次呢個坐位好闊落坐得好舒服。好啱兩個人晚上靜靜地傾吓計。店員推介我哋飲薏米水,我哋一於試一試😍來到見到好大杯,而且唔係好甜! 薏米可以美白去水腫,好岩女士們飲。後來聽呢間嘅員工得知,佢哋嘅薏米水係用薑嚟煲的。$22蚊大大杯就係好抵! 跟住我哋嗌左虾頭膏炒飯,好大碟好足料,入邊啲蝦好彈牙,而且鹹香味好正,食得好開胃。而且唔會真係好咸。$88大大碟好抵食!我同老公兩個人都食唔晒。跟住要左碟馬拉盞炒通菜,正常發揮,肉碎好多。不過價錢就比其他越南菜餐廳平少少,$58一碟大大碟另外我哋仲有叫軟殼蟹芒果米卷和越式春卷,兩者之中我老公就鍾意越式春卷,內暖外脆,有夠足料,外邊再加生菜,用來夾住春卷食,即刻冇咁油膩,同埋冇咁罪惡感! 兩者也十分之夾,感覺好freshhhhhhhOverall ,呢間越南菜餐廳性價比超高!黎粉嶺,不妨來食下!
星期六日行過都見到呢一間越南店大排長龍。

Overall ,呢間越南菜餐廳性價比超高!
黎粉嶺,不妨來食下!
泰式春卷
2019-09-02