2024-05-01 122 瀏覽
仲好記得以前同朋友一食西餐就會揀去食cafe,依間餐廳仲係以前舊位置時成日都要排長龍,自從搬左新鋪就好耐都無食過,早幾日同朋友約食飯去重拾回憶估唔到搬咗新鋪之後依然保持水準,更比以前提升左之餘,份量亦都相當大份,我哋叫咗個主菜、意粉、兩個甜品再加一杯嘢飲一齊食燒原隻黑松露春雞配薯條一送到上枱,忍唔住嘩一聲,份量非常大份,將我隻手拼埋落隻碟度相等於巨型尺寸嘅春雞,雞皮外層係滿滿黑松露,用刀切開嗰時聽到外皮酥脆聲,雞肉入口軟熟剛剛好,再連埋外皮一齊食帶微微酥脆感,而且仲鎖到肉汁,兩重口感惹味又夠香! 旁邊嘅薯條亦炸得非常香脆,愈食愈停唔到口🤣雞肉冬蔭忌廉燴扁意粉雞肉醃過再煎至金黃色,入口相當軟熟,外層煎得乾身口感微脆,但食落係軟熟肉味香濃,不得不讚過冬陰功忌廉汁Creamy食到陣陣嘅冬陰功辣味香,大少少酸又帶少少辣,扁意粉口感爽滑彈牙,拌埋個汁一齊食真係冇得輸,私心必點推介🥰士多啤梨麻糬配士多啤梨雪糕梳乎厘班戟食完個主菜同意粉已經有七成飽,但係食甜品係第二個胃,賣相好吸睛,梳乎厘班戟口感軟綿,蛋香味好重,連埋煙靭嘅麻糬皮一齊食幾得意!朱古力Oreo特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲餐廳招牌嘅牛乳軟雪

燒原隻黑松露春雞配薯條

雞肉冬蔭忌廉燴扁意粉

士多啤梨麻糬配士多啤梨雪糕梳乎厘班戟

朱古力Oreo特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲
餐廳招牌嘅牛乳軟雪糕淨係賣相已經俘虜我個心,軟雪糕外層灑滿可可粉,入口相當軟滑,牛奶味濃郁,入口感覺輕巧,底層仲有可可脆米同Oreo餅,超邪惡!

特飲叫左依杯宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕,飲落抹茶味濃郁突出,唔會太過甜,搞匀底部嘅牛奶同紅豆蓉飲令整體味道層次更加提升,完美配搭☺️

整體而言,價錢、食物質素、份量全部成正比,性價比好高,份量比一般外邊西餐廳大份,如果三五知己一齊share食最好不過,坐得舒服,服務態度好同細心
  • 雞肉冬蔭忌廉燴扁意粉