宜家想食到好食又唔貴既法國菜 選擇越來越多 今次要推介比大家既呢一間就係觀塘🥰 餐廳面積都幾大 感覺好舒服 裝修高貴優雅💕Dinner佢地冇4Courese tasting menu 價錢由$368起 超掋食 慶祝又多一個好地方選擇😆 不過我地今次就散叫左1個Appetiser 同2個main course👅 Order完店員會為你送上餐包 熱辣辣既麵包好鬆軟 好有誠意👍🏻Appetiser我哋揀左香煎鴨肝配紅酒啤梨🍐鴨肝煎得非常出色 表面香脆 油香十足 配上沙律菜同啤梨就中和番油膩感😋Main Course我地就揀左法國慢煮油封鴨脾配薯蓉及紅椰菜同24小時慢煮法式豬腩肉🤤 2樣都係難度甚高 需要好長嘅準備同烹調時間 都係百幾二百蚊真係CP值極高🙊 油封鴨脾一切落去就聽到好清脆既聲音 外皮勁香脆 加上慢煮既關係 入面既鴨肉仲好嫩滑多汁 而且好夠味 配埋旁邊帶酸味既紅椰菜 整體好balance好好食😋24小時慢煮法式豬腩肉亦意料之內既嫩滑 豬腩肉油脂比鴨肉更多更juicy 但係又唔會過肥😎 就連旁邊既配菜同薯蓉都好出色 果然不錯🌟

香煎鴨肝配紅酒啤梨

法國慢煮油封鴨脾配薯蓉及紅椰菜