每次經過都見到大排長龍的人氣台式餐廳!我食過幾次,食物唔錯但唔算特別出色,而且價錢唔平,性價比唔算高。所以一直唔明點解佔兩個鋪位都可以咁多人排隊。不過我次次都係食麵,無試過肉燥飯或者便當,可能驚為天人?肉燥排骨乾拌麵 $55 賣相及味道唔錯,但麵的份量唔多。排骨炸粉跟肉可以分開,幸好炸得乾身,唔會好油膩。五味小茄子 $32 呢份小食都幾貴,淋汁加蔥花及木魚碎,無咩特別。夜市小香腸乾拌麵 $58 麻醬拌麵好食,不同小香腸得六片會唔會太少料!鹽酥雞大骨湯麵 $49 鹽酥雞唔錯,炸粉唔會太厚,不過個大骨湯講到用牛骨燉煮,不加味精,我飲落就似清湯,以後唔會揀。以上麵食午市時段平一蚊,配熱飲或加$4配凍飲,其他時段凍飲加$6起。最近發現原來下午茶幾抵食,$34有主食四選一(圖中: 小碗麻將乾麵)配小食八選三(圖中: 逢甲鹽酥雞,夜市小香腸,椒麻牛肚絲)仲配熱飲,凍台灣奶茶加$3,外賣加$1,$38抵食好多!雖然個麵得幾啖,但小食份量都算多,有驚喜,不過建議打電話叫定去拎,因為我去拎果陣見到好多人排緊隊等落單。
肉燥排骨乾拌麵

五味小茄子