2023-12-30 97 瀏覽
來香港十年第一次這麼氣憤要寫差評給一家店。一幫朋友來香港玩,帶他們去屋企附近打邊爐,想著之前有去過這家離屋企幾近。去了之後店家建議做包房,反覆強調要3500標準,我話可以,跟住就開始點了一堆嘢食緊,之後又去揾店家想加多點滿足standard,問了幾次依家是花佐幾多,要加埋幾多,老闆娘反覆說你們才點了一千幾差得多,於是點了一個象拔蚌,加埋一個和牛M9,之後買單,6大一小4600。如果我心甘情願花這些我無所謂,但是跟她反覆確認之後,明明之前花了二千幾百蚊,硬要說才一千幾,同埋服務好差,都是客人自己填湯,並且當中店家是不識主動去幫客人換碟,桌上垃圾堆埋要呼佢才意識到。真是攪壞好心情。