2021-11-13 3126 瀏覽
繼續喺上完堂之後喺附近搵食,諗住考完試食好少少,所以搵咗依間喺酒店嘅馬來西亞餐廳。環境幾好有情調,氣氛唔錯,適合聚會聊天。餐廳係馬來西亞餐廳,所以感覺都幾新鮮。我哋兩個人分別叫咗一個炒貴叼,一個海南雞飯,同烤羊肉牛肉串。炒貴叼本身諗住馬來西亞貴叼會唔會有啲特色,配菜方面係有少少唔同,好似竟然係有臘腸,但不外乎都係加咗蛋同蝦仁。講真味道不如茶餐廳嘅乾炒牛河好味,所以都真係一般般,不過不失。海南雞飯呢個我見有人推介,諗住試試會唔會有驚喜,但都係普通嘅海南雞飯,冇咩特別同特色羊肉及牛肉串燒呢個算係最好味嘅餸,但比起街邊嘅串燒仍然係差好遠,唔夠香口,而且佢嘅份量真係好細好細,性價比低三樣嘢,最後埋單四百幾蚊。味道一般勝在環境氣氛搭夠,不過應該唔會再有下次。

環境幾好有情調,氣氛唔錯,適合聚會聊天。

餐廳係馬來西亞餐廳,所以感覺都幾新鮮。

炒貴叼

海南雞飯