2024-01-17 542 瀏覽
性價比一般,但超易booking既銅鑼灣餐廳 星期日一家大細出銅鑼灣行工展會,行完決定係銅鑼灣食飯,OpenRice 見呢間有得即時book位,仲要book 位有9折,就決定試試佢。 一上到去,睇個餐牌先知道佢係米芝蓮餐廳,價錢偏貴,但都試下啦。 我地叫左三道菜,而在叫完菜後,侍應就拎咗六小碟上黎,有泡菜,魚仔,菠菜,蘿蔔等等…全部質素都好高,特別係其中一個泡菜,同平時食嘅都唔同,屋企人都好欣賞呢款泡菜,爽爽甜甜,沒有平時食嘅泡菜咁酸。🥢牛肉鍋自製麵一開始侍應放左一鍋湯同一碟肉在枱面,叫我地等湯滾起,就可以落牛肉。等到湯差不多滾起,侍應再拎左一碟麵過黎,最估唔到,原來侍應會幫我地煮埋,仲要幫手分好一碗碗,服務超好👍🏻雖然牛肉和麵就不過不失,味道唔算突出,但擺盤和服務加哂分。🥢雜錦石鍋飯石頭鍋飯一上枱,侍應問我們要多少辣,然後幫我們因應我地食辣的程度,落辣醬,會幫我們攪拌石鍋飯。又係一個服務滿分💯的菜式。石鍋飯的食材就都係不過不失,但石鍋飯超多飯焦,食到最後個石鍋都仲好熱,非常保溫。🥢泡菜煎餅最後的泡菜煎餅就最平平無奇,味道一般,泡菜味欠奉,唯一可取就係夠脆。 最估唔到,食到最後,侍應仲
性價比一般,但超易booking既銅鑼灣餐廳

🥢牛肉鍋自製麵

雖然牛肉和麵就不過不失,味道唔算突出,但擺盤和服務加哂分。

🥢雜錦石鍋飯

🥢泡菜煎餅

最估唔到,食到最後,侍應仲拎左一碟橙,作為飯後果,真心超驚喜。

總括而言,新寶羅的體驗超滿分,但食物質素不過不失。如果去銅鑼灣,唔想等位,又想要坐得舒服的餐廳,新寶羅都係一個唔錯既選擇。
牛肉鍋自製麵
雜錦石鍋飯