2018-10-10 470 瀏覽
我同老公都好鍾意食日本嘢,今日就我哋唻到厚福街呢間日本餐廳試吓。晚飯時間都好多人,最好就訂定位。雖然今餐只係食咗四樣嘢,但係全部都係壽司同刺身,都有啲濟,大滿足!!鮨一沙律🤩刺身種類多,有甜蝦、帶子、三文魚,蟹籽、油甘魚。樣樣都好新鮮食一個沙律好似食咗一個刺身拼盤咁,滿足多個願望。秋刀魚刺身:而家嘅季節啱晒食秋刀魚,師傅將秋刀魚切得好靚,好似成多花咁。但係我個人覺得有啲腥,但係我老公就好鍾意食呢種油甘味。千層海膽飯(大)😋😋海膽上面仲放咗啲金箔,加強貴氣。海膽下面仲有碎吞拿魚。海膽新鮮,自己用紫菜包一個個海膽吞拿魚卷,實在係太滿足啦。兩個人叫一個大size都已經好夠。牛油果鰻魚反卷鰻魚燒得香口,仲有甜蛋係裏面加強層次,好食。

雖然今餐只係食咗四樣嘢,但係全部都係壽司刺身,都有啲濟,大滿足!!

鮨一沙律🤩
鮨一沙律

千層海膽飯(大)😋😋
千層海膽飯(大)

牛油果鰻魚反卷
鰻魚燒得香口,仲有甜蛋係裏面加強層次,好食。
鮨一沙律
秋刀魚刺身
千層海膽飯(大)
  • 鰻魚反卷
  • 海膽飯(大)