大圍 📌十二味我係一個唔好辣嘢嘅人, 所以對於辣嘅嘢都冇話特别好鍾情,但係豬隊友有一日提議食十二味之後,我真係對佢嘅酸菜魚念念不忘,净係呢個月已經食咗三次嘞 😆 ❤️ 人見人愛酸菜魚 ( 小辣 ) + 寬粉 $28喜歡十二味嘅酸菜魚滑捋捋,又大塊,我自己呢就最鍾意酸菜魚入面加入萵筍同埋菇片,令成件事昇華咗 💫 而寬粉亦都好有口感 ~ 我個豬隊友就最鍾意食喇 😋 由於酸菜魚係越浸越辣, 所以一上枱我就會將🌶️ 夾走先,怕辣嘅朋友可以效法 😎🔥 經典香辣鍋 (辣🌶️) $38 / 秘製醬香鍋 (唔辣) $38對於我呢個唔係太食得辣嘅人嚟講, 香辣鍋🌶️ 都唔惹小,而最近一次食,我就試揀咗唔辣 即 [ 秘製醬香鍋 ] 加 [ 麻 ] ,本身都有擔心 [ 唔辣 ] 會唔會冇咁好食,之但係 [ 秘製醬香煱 ] 加 [ 麻 ] 係另一個層次嘅好味道 😋常點配菜 包括: ▪️ 雞翼 $38 ( 必揀 真心好食 ) ▫️ 木耳 $28 ( 有口感 )▪️ 蓮藕 $28 ( 爽脆 )▫️午餐肉 $48 ( 必揀 )▪️ 鹵水肥腸 $48 ( 必揀 推介 ) 🧡 熱情果梳打 $28熱情果梳打內有粒粒熱情果籽,好fresh
大圍 📌十二味

❤️ 人見人愛酸菜魚 ( 小辣 ) + 寬粉 $28

常點配菜 包括:
▪️ 雞翼 $38 ( 必揀 真心好食 )
▫️ 木耳 $28 ( 有口感 )
▪️ 蓮藕 $28 ( 爽脆 )
▫️午餐肉 $48 ( 必揀 )
▪️ 鹵水肥腸 $48 ( 必揀 推介 )

🧡 熱情果梳打 $28
熱情果梳打內有粒粒熱情果籽,好fresh, 推介🔅

÷×÷×÷×÷
💡 小建議給十二味
真心講: 有時川菜癮發作,但得自己一個人,叫一個酸菜魚又食唔曬; 想食香鍋又食哂五餸咁多~ 可唔可以降低門檻 😅
希望十二味會 考慮下有 推出一人香辣鍋 或 小小酸菜魚 😎

2023-12-12