餐廳: 隨心
資訊:

2020-02-29 271 瀏覽
係香港真係難得搵到間好食嘅星馬菜,見依間都幾多推介,一於試下佢!一打開menu選擇都幾多,而且價錢都算幾平。黎之前已經諗住一定要食喇沙,款式都多。最後嗌左海南雞喇沙!海南雞好滑,喇沙麵底係米粉同瀨粉,配搭幾新穎!但口感幾好,一個爽口一個軟身。湯底夠哂濃,椰香味道重!正。另外仲叫左個新加坡肉骨茶,香港真係冇乜機會試到肉骨茶,入面有白胡椒、大蒜、冬瓜同白蘿蔔!胡椒味好勁!撈埋飯食應該會仲正。最後仲叫咗個黑蘿蔔糕,之前有個新加坡個朋友都有特登介紹依道菜俾我話係必試!用左黑甜醬油去炒,食落甜甜鹹鹹咁好得意,有別於普通炒蘿蔔糕,幾正!總括黎講依間都無令我失望,終於搵到地方食星馬菜!
一打開menu選擇都幾多,而且價錢都算幾平。
海南雞喇沙

新加坡肉骨茶

黑蘿蔔糕

總括黎講依間都無令我失望,終於搵到地方食星馬菜!
海南雞喇沙
新加坡肉骨茶