2017-06-23 183 瀏覽
一個人食個 quick lunch, 叫左碗黑蒜熟成濃湯拉麵, 同埋豆腐野菜沙律. 以為一碟$48既沙律會係細細碟啱一個人食啦, 點知黎到原來好鬼大碟架, 幾個人 share 都夠, 豆腐好滑好濃豆香, 生菜好新鮮,睇得出唔係切定放左好耐果種, 因為菜邊無變色, 而且充滿水份, 入口爽脆, 車厘茄超甜, 再多幾粒更好, 上面有D 脆脆的東西, 令呢個好普通的沙律變得不普通, 層次感豐富, 有驚喜. 至於主角黑蒜熟成濃湯拉麵就啱晒我呢D重口味既人, 個湯底真係夠晒濃郁, 仲有我最愛的半熟蛋, 叉燒唔會薄EE, 好足料,麵質亦合我胃口, 我比較喜歡粗麵條, 有嚼勁, $72一碗加埋個沙律已經好飽好滿足.

黑蒜熟成濃湯拉麵
豆腐野菜沙律