2018-11-19 168 瀏覽
人在銅鑼灣這個鬧市🙋🏻‍♀️⛰🙋🏻‍♂️🌊,想靜靜地享受一餐晚餐似乎比較困難。沒辦法,誰叫香港地租金貴💸,做生意的當然希望客人最好有咁快就食咁快,做多幾台客先有機會回本啦。💰💰💰經朋友介紹,知道喺近在怡和街就有一間西餐廳,環境舒適而且凡惠顧晚餐就可以奉送自助沙律吧🥗,仲可以任飲龍蝦湯🦞及任食脆漿薯條🍟,好吸引喔😍😍😍上到餐廳環境的確幾寬敞舒適,夠光猛✨而且坐得好舒服💆🏻‍♀️,可以靜靜地休息下同食飯,或者朋友傾下偈,不錯不錯。👍🏻👍🏻👍🏻而且某啲位置仲可以望到出面鬧市嘅景觀,感覺幾開揚,幾寫意☕️☕️☕️自助沙律吧🥗當然是第一樣重點,無論係沙律菜🥒定各式水果🍅都非常多選擇。而且有大量冰塊❄️鎮住,不用擔心衛生問題。🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️毫不客氣咁拎左幾款不同的生果和蔬菜,全部都好滿意。👍🏻👍🏻😍〈干邑龍蝦濃湯〉龍蝦湯🦞亦係另一重點,味道非常香濃純厚而且有蝦膏嘅甘香味,真的有一粒粒的龍蝦肉🦞在內喔😬😬😬〈松露脆漿薯條〉我最愛嘅薯條🍟接著熱辣辣登場。😍😍😍我估計會叫<脆漿薯條>是因為薯條🍟整得外層香脆,裏面質地則介乎綿綿和蓉蓉的又接近漿狀的質地,口感非常特別。再配合馥郁的松露醬

自助沙律吧

干邑龍蝦濃湯

〈干邑龍蝦濃湯〉
松露脆漿薯條

〈松露脆漿薯條〉
我最愛嘅薯條🍟接著熱辣辣登場。😍😍😍

我估計會叫<脆漿薯條>是因為薯條🍟整得外層香脆,裏面質地則介乎綿綿和蓉蓉的又接近漿狀的質地,口感非常特別。再配合馥郁的松露醬🍄,口感和味道也很好。🤩🤩🤩
美國頂級紐約客牛排

〈美國頂級紐約客牛排〉
終於來到主菜時間,其實真係已經飽左一大半😅😅😅
但見到牛扒🐮又真係忍唔住要繼續食。😂😂😂

外層輕輕煎熟,切開後可見是完美的五成熟。牛扒🐮鮮嫩沒有根,肉味濃而且肉汁豐富💦,吃得非常痛快。✌🏻✌🏻✌🏻
煎鵝肝鮮露筍炒飯

〈煎鵝肝鮮露筍炒飯〉
炒飯帶有淡淡的鵝肝油香🦆,而切成小粒的鮮蘆筍中和了鵝肝的油膩感,這個炒飯比想像中來得要清新呢!🌿🌿🌿

最後還有甜品,雖然細細粒但味道不錯,朱古力🍫夠濃郁,檸檬🍋味則酸酸地幾清新。

總結:在鬧市中能舒適地休閒吃晚餐,絕對是城市中的驚喜。🎉🎉🎉
2018-11-05
自助沙律吧