2022-11-15 496 瀏覽
!!豬骨湯拉麵,有尿鴨味同煙臭味,係男人熟悉嘅味道,冇錯就係香港公廁嘅味道,what a “local Japanese restaurant”最近係長沙灣一個新樓盤到做野,附近又冇咩好食,之後見到元州邨商場附近 地舖有間日本野,感就諗住去試吓啦。行到過去,見到門面正常企理,餐牌多選擇,櫥窗又有整食物proxy,present得幾清晰,舖頭環境又唔係特別差,價錢亦都平,感咪try try 佢…我就叫左個72G.法式朱古力蛋糕配豬骨味拉麵🍜,同枱其他人嘅餐嚟先,見份量都唔錯,一個餐有丼飯配小食仲跟餐飲,first impression唔差。我食拉麵就有個習慣,望一望食物嘅擺盤,聞一聞碗麵,之後𢳂一匙羹湯,試吓湯底嘅味,其後就夾起麵聞再放入口試味。[一聞就覺得怪怪地,唔同平時豬骨湯嘅味不特只仲有陣熟悉嘅除,係香港公廁嘅味道,尿臭再溝煙臭!]我心諗唔_係呀,唔信扯聞多幾次,輕輕吸 大啖吸,唔_係喎,真係公廁陣除喎,作為一個男人,公廁陣除冇可能認唔到。但anyway聞左一大輪,就膽粗粗試吓味,睇吓咩料,食落又冇野,係難食。但食幾啖,個陣除又飄入鼻。唔掂 我停低咗冇再食,聞多次碗麵,唔_係喎,我

我食拉麵就有個習慣,望一望食物嘅擺盤,聞一聞碗麵,之後𢳂一匙羹湯,試吓湯底嘅味,其後就夾起麵聞再放入口試味。[一聞就覺得怪怪地,唔同平時豬骨湯嘅味不特只仲有陣熟悉嘅除,係香港公廁嘅味道,尿臭再溝煙臭!]我心諗唔_係呀,唔信扯聞多幾次,輕輕吸 大啖吸,唔_係喎,真係公廁陣除喎,作為一個男人,公廁陣除冇可能認唔到。但anyway聞左一大輪,就膽粗粗試吓味,睇吓咩料,食落又冇野,係難食。但食幾啖,個陣除又飄入鼻。唔掂 我停低咗冇再食,聞多次碗麵,唔_係喎,我真係好肯定呢陣味。

Lunch嘅時候見到都有好多學生放飯入去食,so far我食完冇肚屙都算好彩,布望各位緊慎!

呢個亦都係我第一個寫嘅食評,因為真係好差,不得不開account開Po

Location: 長沙灣元祖和風食堂虎藏
味道:-負數/5