2019-10-28 463 瀏覽
.🔻犇之食堂平時見呢間野都排晒隊,約阻朋友黎呢間試下啦,唔知係咪過阻新屎坑呢,冇人排隊唔使等,開心!由於同朋友都唔係好肚餓而大家都係雀仔肚,咁就嗌阻幾個小食一齊食,又可以試多幾款☺☺所以就冇嗌到主食啦~~.🔻話梅小蕃茄($38) 黎阻前茶開開胃先,呢個真係必點!我覺得佢係最好食既一味😍雖然唔係好食到話梅味,總之就都係酸酸甜甜果味野啦,佢同未浸既車厘茄好大分別,因為已經浸淋阻,所以唔係爽口,好肉肉感。建議成粒啪入口原汁原味😂.🔻士林炸花枝丸($38)大大粒,岩岩炸起超級熱辣辣,要灘一陣先放到入口😂口感好彈牙,同埋有小小花枝粒,好香口,呢個都好味😚.🔻宜蘭鹽酥雞($48)佢d炸野都係即炸,所以同樣地好熱辣辣,d雞肉還可以既,但就唔太有肉汁,我都係中意豪大大多d, 大件夾抵食😂sor.🔻廟口甜不辣($68)唔知係唔岩我口味定點,我真係唔係好識欣賞佢,我每樣都有試少少,但就冇件我係想食晒成舊既😂不過佢就可以比你試d平時去開台灣又想試又淆底既食物咁囉😂完。.總結係每樣份量都唔少,而且大多數都係$50樣左右,都幾抵食既,不過唯一唔滿意既係你會feel到佢趕你走咁,佢見你食完一樣就走黎問你仲要唔要,
🔻犇之食堂

話梅小蕃茄

🔻話梅小蕃茄($38)

士林花枝丸

🔻士林炸花枝丸($38)

宜蘭鹽酥雞

🔻宜蘭鹽酥雞($48)

廟口甜不辣

🔻廟口甜不辣($68)
總結係每樣份量都唔少,而且大多數都係$50樣左右,都幾抵食既,不過唯一唔滿意既係你會feel到佢趕你走咁,佢見你食完一樣就走黎問你仲要唔要,換然之佢走阻埋黎4次,然後見你冇晒野食就收埋你d餐具,一係你就講明用餐時間😂我係着重服務多過食物既人黎,所以再見。
話梅小蕃茄
士林花枝丸