必點蘋果甜品😋蟹肉飯🦀西日fusion風🎎輕奢露營風餐廳🏕️🌸MUTA Restaurant今次同豬仔嚟到尖沙咀美麗華商場,嚟試吓西日式餐廳MUTA Restaurant~餐廳氣氛好放鬆,仲有日式榻榻米座位,夠曬特別,好似去咗日本咁靚😍仲有好多植物擺設,感覺好清新,餐廳座位間隔比較開,客人坐得闊落舒適,聚會、約會都十分適合🤗值得一讚既係餐廳燈光效果營造氣氛好好,有一種黃昏寫意嘅感覺🌇特別一讚餐廳店員服務一流,會主動加水,點餐時更會蹲下來,細心耹聽客人點餐,真係令人彷如置身於日本🇯🇵🤗哩度仲有picnic box & Toast set可以點~夠曬寫意😝✨月見雞肉棒串 $88日式居酒屋🏮都會有既月見雞肉棒串,色澤炸得金黃,比較乾身,用上雞軟骨同雞肉做內餡,增加口感,口感紮實,配上甜甜咸咸的日式燒汁啱啱好,同日本雞蛋沾上一齊食,味道更溫純🤗✨蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯 $178滿滿嘅蟹肉蟹膏🦀🦀非常鮮甜,用上一個蟹殼裝上,好滿足🤪配上忌廉奶油燉飯,味道濃郁,奶味好重😆鍾意食蟹肉嘅必點🥰✨蒲燒鰻魚燉飯 $188用上一個好精緻既日本餐盒🍱份量為原條饅魚,鰻魚醬汁加上忌廉奶油燉飯,甜甜鹹鹹,估唔到咁夾🤗建
必點蘋果甜品😋蟹肉飯🦀

蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯

✨蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯 $178
蒲燒鰻魚燉飯

✨蒲燒鰻魚燉飯 $188
用上一個好精緻既日本餐盒🍱份量為原條饅魚,鰻魚醬汁加上忌廉奶油燉飯,甜甜鹹鹹,估唔到咁夾🤗建議兩個人一齊分享,因為味道比較濃郁,比較容易膩~
烤蘋果·蜂蜜蛋糕·甜番薯雪糕

✨烤蘋果·蜂蜜蛋糕·甜番薯雪糕 $88
一個甜品,三重口味,非常滿足,上枱造型超靚😍而且甜品味道好夾,一啲違和感都冇🤗蜂蜜蛋糕比較乾身, 配上甜番薯雪糕,仲有番薯粒粒,味道好夾,番薯味仲好香甜😝烤蘋果好軟爛,帶點蜂蜜味,一啲都唔酸,三種甜品混合一齊食,仲有一啲糖霜,增加口感😋非常推薦大家試吓🌟

食物✨✨✨✨
環境✨✨✨✨✨