2024-03-17 101 瀏覽
今日朋友帶我嚟灣仔食嘢 經過呢間茶茶Go 見到就忍唔住想買手搖🫢 睇睇menu 都有好多選擇呀 主要既奶茶、奶蓋、咖啡、牛乳、沙冰等等都有 但我一眼就睇中左呢個強勢登場既 逮丸芋頭! 揀好野飲落左單 即叫即整 等咗一陣就有啦😬 逮丸芋頭1號 $45拎到嘅時候淨係個樽已經覺得好qq好啱打卡😍 呢個有三款唔同嘅揀 有白玉珍珠、小芋圓、同埋黑糖珍珠 咁我今次揀咗呢個芋頭1號係白玉珍珠 原來係用蔗糖整嘅珍珠 食落煙韌 相比起黑糖珍珠 我覺得呢個冇咁甜 幾好😌 芋頭綿密 加埋牛奶 真係好夾!雖然佢嘅甜度固定 手搖飲開走甜嘅我都唔會覺得過甜 好好味😋 珍珠奶茶奶凍 $34呢杯揀咗走甜 奶茶香滑 珍珠甜甜地 煙靭有咬口 推薦奶凍 滑捋捋好好味😬 呢間手搖店原來仲有嘢食架😍 有紫菜肉鬆小貝 同埋巴斯克蛋糕 好想試佢嘅開心果味巴斯克蛋糕🤤 不過準備去食嘢就冇買到 下次一定要買嚟試下😬 等緊飲品嘅時候 見到佢有厚椰咖啡 做緊試飲價$10😱 差啲忍唔住嗌多杯🤣 整體嚟講 呢間茶茶Go 手搖飲品幾出色 店員服務態度好 一定會再嚟飲佢嘅芋泥😍

但我一眼就睇中左呢個強勢登場既 逮丸芋頭!

揀好野飲落左單 即叫即整 等咗一陣就有啦😬

逮丸芋頭1號 $45